1-vuotiaan ideoima lelu sekä äidin kukkavanukas

Meidän 1-vuotiaan eräs lempipuuhista tällä hetkellä on purkkien kansien avaaminen ja sulkeminen. Kaikkein mieluisimpia tuntuvat olevan Celia-maitojauheen metalliset purkit muovikansineen. Ja näitä meille onkin kertynyt! Taaperoille suunniteltu maitojauhe on vain osoittautunut niin erinomaiseksi! Ulkonakin jääkaapin ulottumattomissa saa maidon helposti sekoitettua pulloveteen! Toisaalta pakkauksista syntyy myös ikävää jätettä. Onneksi anoppi keksi, että nämähän ovat hyviä purkkeja pesupulverin säilyttämiseen ja varasi purkin jo etukäteen itselleen sen tyhjennyttyä :). Nyt minäkin säilytän purkeissa niin pesupulveria kuin pyykkipoikiakin. Yhdestä purkista tuli näppärä pankki, kun leikkasin kanteen pienen rei`än. Nyt kolikot eivät enää loju ympäriinsä. Yhtään purkkia ei ole tainnut vielä mennä roskiin.

No, takaisin asiaan. Poika siis tykkää availla kansia ja yhtenä päivänä löysi lattialta sahaamisen jäljiltä sinne jääneen puupalikan, jota tutki kovin kiinnostuneena. Tästä keksin yksinkertaisen lelun, jossa poika voi harjoitella sekä kannen avaamista ja sulkemistä että palikan pudottamista reiästä sisään. Piirsin palikan ääriviivat Celia-purkin kanteen ja leikkasin reiän. Lelu oli valmis! Tässä poika ihmettelee purkkiin pudonnutta palikkaa. Putoamisesta kun kuuluu niin kiva äänikin ja taas päästään avaamaan purkin kantta! Lelusta tulee myös kiva ääni, kun sitä pyörittää lattialla.

Sitten päästäänkin omaan kokeiluuni… Täällä myydään toinen toistaan kauniimpia silikonivuokia. Kaasu-uuniin näitä ei varmaankaan voi laittaa, mutta päätin kokeilla pieniä kukka-vuokia vanukkaan muotoiluun. Täältä saa vanukasjauhetta, joka sekoitetaan kiehuvaan maitoon ja josta tulee tosi kiinteää vanukasta. Samantapaista taitaa saada Suomestakin. Kiehauttamisen jälkeen kaadoin seoksen pieniin silikonisiin kukkamuotteihin. Minun muottini oli itseasiassa levy, jossa oli useampi kukan mallinen kolo samassa muotissa. Irrottamisvaiheessa olisi ollut helpompaa, jos muotit olisivat olleet erillisiä, mutta varovaisuutta noudattaen sain ne tästäkin irti. Sitten vain jääkaappiin odottamaan kiinteytymistä, minkä jälkeen irrotin vanukkaan varovasti suoraan tarjoilulautasille. Oli mukavaa syödä välillä tällaista nättiä vanukasta!

Mainokset

One thought on “1-vuotiaan ideoima lelu sekä äidin kukkavanukas

  1. Päivitysilmoitus: Helppoja herkkuja | Lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s