Aarrekartta

Olemme tytön kanssa opiskelleet ymlussa karttamerkkejä. Tyttö innostui piirtämään myös omia karttoja. Yhdestä tuli aarrekartta. Ruttasimme valmiin kartan ja upotimme sen kahviin. Ylimääräistä kahvia oli jäänyt juuri sopivasti pannuun. Sitten nostimme kartan varovasti kuivumaan tiskipöydälle. Tässä vaiheessa paperi tietysti hapertuu eli kannattaa olla varovainen, ettei se repeydy kokonaan. Jonkinverran on tarkoituskin revetä, jotta kartta näyttäisi vanhalta. Aamulla kartta oli kuivunut ja valmis.

Minä haaveilen, että järjestäisin aarteenetsinnän tai jotakin muuta yhteistä tekemistä naapuruston lapsille. Lapset kommentoivat suunnilleen siihen tyyliin, että kylähullun maineen saa kyllä helpomminkin. Uskaltaisikohan sitä kokeilla jotakin tavallisuudesta poikkeavaa? Kun olin viimeksi Algeriassa sain usein lapsijoukon ympärilleni – muun muassa vanhimman lapsen vesivärit ja värityskirja saivat lapset innostumaan – ja uskoisin, että ennen kaikkea se, että aikuisella oli hetki aikaa leikkiä heidän kanssaan.

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s