Lisko katossa!

Jokin aika sitten kerroin, kuinka 3-vuotias tuli pelästyneenä kertomaan, että seinässämme on käärme. Tuolloin kyseessä oli tosin jokin heinäsirkan tapainen ötökkä, joka oli pojan ajatuksissa kääntynyt käärmeeksi. No, minä en kärsi nimeämisvaikeudesta – enkä tietääkseni harhanäyistäkään – vaan näin liskon meidän katossa ihan oikeasti. Olin hakemassa pyykkejä koneesta, (meillä pyykinpesukone on kattoterassille rakennetussa kodinhoitohuoneen tapaisessa) kun yhtäkkiä tuli tunne, että joku tuijottaa. Tiedättehän tuon tunteen? Nostin katsetta ja siellä se oli – pieni söpö lisko – jos nyt liskosta voi näin sanoa.

Olen yrittänyt googlettamalla saada selville, mistä liskosta oikein on kyse – tai kieltämättä eniten kiinnostaa, onko kyseinen lisko täysin vaaraton. Harmittaa, ettei ollut kameraa käsillä, jotta olisin saanut otettua liskosta kuvan. Enkä googlettamallakaan onnistunut selvittämään liskon identiteettiä. Eräs vanhimman pojan hyvä ystävä Suomessa harrastaa liskoja ja tietää niistä kuulemma ”kaiken”. Hänellä on lisko jopa lemmikkinä. Vanhin poika jo totesikin, että voi kun J. olisi täällä, J. osaisi varmasti kertoa, mikä lisko se oli.

Googlettaessani Algerian liskoja löysin kuitenkin tällaisen ”söpöläisen”,algerianskinkin, jota nähtävästi pidetään siellä koti-Suomessakin lemmikkinä: http://www.helsinki.fi/~tuomola/algi.html. Näkemäni lisko oli hieman samantapainen, muttei mielestäni kuitenkaan sama.

Seuraavana tai sitä seuraavana päivänä näin liskon uudelleen. Nyt epäilen, että asustaako ullakollamme liskopopulaatio – lisko kun tulee ullakon suunnasta. Elävätkö liskot edes ryhmissä vai viihtyvätkö ne paremmin yksin? En taaskaan tiedä. Lapsuuden kodissani oli hiiriä, ja joskus lepakoitakin, vintillä ja nyt meillä saattaa olla liskoja ullakolla – niin se maailma muuttuu – tai ainakin minun maailmani. No ainakaan emme tarvitse terraariota aloittaaksemme liskoharrastuksen…

Mainokset

4 thoughts on “Lisko katossa!

    • Googletin gekon kuvan ja saattaa hyvinkin olla gekko kyseessä. Sopisi hyvin sikälikin, kun gekot ovat kuulemma hyviä kiipeilijöitä ja meidän parveke on aika korkealla. Olisi toisaalta pitänyt tunnistaa, kun olen hieman vastaavia nähnyt eläinkaupassa Suomessa. En jotenkin ajatellut, että täällä asustelee gekkoja.

      Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s