Kiva sivusto lasten englannin opiskeluun

Pitkään New Yorkissa asunut mieheni veli vinkkasi minulle tämän sivuston, kun kuuli, että tyttö on aloittanut englannin opiskelun: http://www.starfall.com/ . Sivusto sopii hyvin aivan aloittelijoille, sanoisin jopa, että osa sivustosta sopisi taaperoillekin, mutta sivuilta löytyy eritasoista tekemistä jo hieman edistyneemmillekin opiskelijoille. Kurkatkaapa! Sivustoa käytetään Amerikassa opetuksessa kuulemma todella aktiivisesti. Tyttö piti sivustosta ja halusinkin jakaa vinkin myös teidän kanssanne.

Mielenkiintoista pohdintaa taaperoiden englannin ”opiskelusta” löytyy Onnellinen koti -blogista täältä: http://onnellinenkoti.wordpress.com/2013/10/18/englantia-taaperoille/. Blogi on sittemmin muuttanut uuteen osoitteeseen uudella nimellä ”Tänään on kaunis päivä”: http://kaunispaiva.net/?wref=bif. On varmasti totta, kuten Onnellisen kodin kirjoittaja Meri toteaa, että kielen oikean ääntämisen oppii helpoiten lapsena. Tiedän kokemuksesta: olen harjoitellut ja harjoitellut jopa peilin edessä lausumaan arabian kurkkuäänteitä, mutten vain saa niitä tulemaan oikein – ainakaan jatkuvasti ja kaikissa sanoissa. Amerikasta tullut sukulainen jo totesikin, ettei ymmärrä, miten puhun (kuulemma) tosi hyvin englantia, mutta arabiaa en lausu puhtaasti. Niinpä – englannin opiskelun aloitin jo lapsena, mutta arabian vasta päälle 20-vuotiaana. Luen ja kirjoitan arabiaa jonkin verran, mutten siis osaa lausua sitä puhtaasti. Lapsillamme tuntuu olevan helpompaa. Nyt olen innostunut ratkomaan arabiankielisiä sana- ja matikkatehtäviä sanomalehdistä – on muuten hyvää harjoittelua tuokin :).

Pohdittavia asioita nämäkin – varsinkin kun Suomessa on havahduttu nuorten kielitaidon yksipuolistumiseen (esim. http://www.iltalehti.fi/perhe/2013102017626949_pr.shtml). Pienen paikkakunnan lukion käyneenä allekirjoitan artikkelin mainitseman tarjonnan vähäisyyden täysin! Meillä englannin lisäksi sai valita joko saksan tai venäjän. Olen itse opiskellut saksaa, mutta nyt toivoisin niin, että osaisin myös ranskaa! Algeriahan on Ranskan entinen siirtomaa ja ranska oli ennen maan toinen virallinen kieli, jonka taitaminen auttaisi valtavasti. No, ehkä omat lapsemme ottavat tämänkin kielen haltuunsa. Toisaalta uzbekistanilainen ystäväni ihmetteli, että oikeastiko olet opiskellut samassa koulussa sekä saksaa että englantia ja vielä ruotsiakin?!?! Heillä kun kuulemma kussakin koulussa voi opiskella vain joko englantia tai saksaa – samassa koulussa ei opeteta niitä molempia!

Mainokset

16 thoughts on “Kiva sivusto lasten englannin opiskeluun

 1. Meilläkin lapset ovat kaksikielisiä, nyt vanhin aloitti koulun joka käydään englanniksi. Kielen oppimista on varmasti helpottanut se, että olemme mieheni kanssa puhuneet keskenämme englantia. Mutta tosi nopsaan on kolmaskin kieli alkanut sujumaan.

  Tykkää

 2. Kiva, kun tulit vierailulle blogiini! Ihastuin blogiisi eilen niin, että luin sen yöllä kokonaan lasten nukkuessa :). Meillä on täällä osittain samoja kokemuksia, vaikka maa onkin eri.

  Niin, lapset ovat kovin erilaisia kielenkin oppimisen suhteen. Meidän vanhimmalle pojalle kolme kieltä tuntui olevan liikaa Saksassa asuessamme. Toisaalta nyt vanhempana hän osaa hämmästyttävän hyvin Algerian arabiaa. Toiset lapset tuntuvat oppivan useita kieliä ihan tuosta noin vain.

  Tykkää

  • Kiva kuulla, onneksi en ole ehtinyt kauan kirjoitella. Ei ollut kovin iso urakka 😀 Tuo laittamasi linkki oli tosi kiva, ehdin katsella sitä töiden lomassa. Mitenköhän lukemaan oppimisen mahtaa käydä kun kieliä on monta. Meidän lapsi on siis 5.v. Kesällä oppi lukemaan suomeksi lyhyitä sanoja, nyt tuo englanti tuli mukaan niin ei olla enempää harjoiteltu lukemista ettei tule liikaa asioita päällekkäin. Me ollaan samalla alalla näköjään. Itse olen lastenhoitaja.

   Tykkää

   • Kiva jos tykkäsit linkistä! Meilläkin lapset tykkäävät tuosta!

    Meillä tyttöä hieman hämmentää, kun englantia lausutaankin eri tavalla kuin luetaan eli tuo saattaa tuottaa alkuun hankaluuksia. Samoin meillä on haasteena kahdet eri aakkoset – ”suomalaiset” ja arabialaiset. Mutta eiköhän se pikkuhiljaa ala sujua… Poika (11v) osaa lukea arabiaakin ja tyttökin (9v) jo vähän. Kirjoitetaanko kurdia muuten arabialaisin aakkosin?

    Saanko udella, oletko siellä oman alasi töissä? Hienoa, että olet heti työllistynyt, vaikka on varmasti rankkaakin talonrakennusprojektin ja lasten hoidon lisäksi. Osaatko niin hyvin kurdin kieltä, että pärjäät sillä työelämässä vai voitko puhua töissä englantia?

    Tykkää

  • Arabialaisia aakkosia käytetään täälläkin. Olin jo perustamassa päiväkotia tänne, mutta tutkin kaiken niin tarkkaan ja tulin tulokseen ettei se olisi kannattanut. Kävin juttelemassa viranomaisten kanssa ja kun he kuulivat suunnitelmani, listasivat minut korkeimpaan hintaluokkaan, olisivat todella halunneet tehdä sen kanssani. Päiväkotien taso täällä on vielä aika lapsenkengissä. Olen opiskellut 3 ammattia, mutta nyt työskentelen aiemman harrastukseni parissa. Kurdilla ja englannilla mennään vielä. Kurdia mä ymmärrän paljon, mutta puhun vähän 😀

   Tykkää

 3. Minuakin miehen sukulaiset ovat kehottaneet perustamaan päiväkodin tänne. Olisitpa täällä niin perustettaisiin päiväkoti yhdessä ;). Täällä monet päiväkodit ovat yhdistysten ylläpitämiä. Lähipäiväkodissa (joka on kuulemma aika hyvä) hoito maksaa noin 12 euroa/lapsi/kk. En tiedä, saako päiväkoti jotakin valtiontukea tms. lisäksi. Pakko varmaankin saada, koska miten tuollaisella summalla päiväkoti pysyisi pystyssä. Tosin työntekijöiden palkat ovat pieniä, mutta siltikin?! Nostan tosiaan hattua, että olet työllistynyt siellä heti!!!

  Tykkää

  • Voi että, vähän on tuota välimatkaa ;D Täällä kk hinta riippuu palvelun tasosta. Minulle annettiin valtuudet veloittaa korkeinta luokkaa, se olisi ollut 75 000 dinaaria eli n. 65€ / kk. Täällä tämä sukulaiset hoitaa systeemi toimii niin hyvin, että pk ei olisi minun alueella ollut kannattavaa. Työllistin itse itseni, olisin päässyt lapsen kouluun opettajaksi, mutta vieraalla kielellä opettaminen lapsia joille kieli on vieras, olisi ehkä käynyt liian raskaaksi. Joten päädyin muualle 😀

   Tykkää

 4. 65€/kk kuulostaa päiväkodin pitäjän kannalta jo paremmalta, mutta toisaalta epäilen, että täälläkin harva perhe olisi valmis maksamaan tuollaista summaa (vaikka summa Suomesta käsin katsottuna kuulostaakin pieneltä). Myös täällä aika harva lapsi on päiväkodissa – lasten Algeriassa asuvista serkuista yksikään ei ole päiväkodissa. Hienoa, että sait itse itsesi työllistettyä!

  Tykkää

 5. Päivitysilmoitus: Homepage

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s