Vettä traktorilla

Meillä ei ole vielä omaa kaivoa. Sellaisen tekeminen on kyllä suunnitelmissa myöhemmin, mutta monta muuta asiaa pitäisi tehdä sitä ennen. Alueella ei ole vielä myöskään kunnallista vesijohtoverkostoa, koska tämä on uusi asuinalue. Siksipä meidän käyttövetemme on talon katolla säiliöissä. Ensin meillä oli vain yksi 2000 litran säiliö, mutta kuten olin jo etukäteen arvellutkin, kului tuo 2000 litraa meidän perheeltä tosi nopsaan pesukoneen tultua taloon.

Olen joskus lukenut pesu- ja astianpesukoneiden käyttämistä vesimääristä, jotka ovat kyllä yllättävän suuria – asia, jota ei Suomessa tule juurikaan miettineeksi, varsinkaan, jos asuu asunnossa, jossa vedenkulutusta ei mitata mittarilla. Olen itse asunut opiskelijana Suomessa semmoisessakin asunnossa, jossa vedestä maksettiin kulutuksen mukaan ja tuolloin kyllä hieman säännöstelin vedenkäyttöäni – myöhemmin meillä on läträtty vedellä ihan surutta. Muistin lukemani, kun näin vesisäiliön, ja niinhän siinä kävi, että mies joutui ostamaan vielä toisenkin säiliön. Nyt vesi riittää pitempään.

Kun vesi loppuu, sitä tuodaan meille traktorilla, jossa on pitkä putki. Putken pää nostetaan säiliön suulle ja vesi pumpataan traktorista suoraan säiliöön. En ole uskaltanut tätä vettä juoda, vaan juomme täällä pullovettä. En tosin juo täällä muutakaan vesijohtovettä. Olen kuitenkin pessyt vedellä sekä astiat että vaatteet ja hampaat. Keitettynä olen käyttänyt vettä myös ruuanlaittoon – pienimmälle tosin olen käyttänyt ruokiinkin ainoastaan pullovettä. Samoin salaatit huuhtelen pullovedellä.

Algerialaisilla on kyllä mielikuvitusta rahanansaitsemiskeinoja miettiessään. Tämä vedenkuljettaja ansaitsee 2000 litrasta vettä noin vitosen. Ja hän tulee nopeasti paikalle, kun soitamme, että vesi on loppu ! Systeemi on yllättävän yksinkertainen, paljon yksinkertaisempi kuin saattaa kuulostaa.  Eräs vanha mies taas kiertelee asuinalueilla kärryn kanssa myymässä kananmunia. Kerjäläisiä täällä ei ole juuri ollenkaan. Meidän asuinalueellamme en ole nähnyt ainuttakaan, mutta torin läheisyydessä olen nähnyt muutaman – lähes kaikki heistä ovat olleet vanhoja naisia, joiden uskoisin kerjäävän todelliseen tarpeeseen. Heitä olenkin halunnut auttaa. Romanikerjäläisille jätin Helsingissä roposet, pitkän harkinnan jälkeen, antamatta, koska en voi tietää, minne rahat lopulta päätyvät.

Mainokset

One thought on “Vettä traktorilla

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s