Pojan uusi jalkapallojoukkue

011

Algeriassa jalkapalloon suhtaudutaan vakavasti. Täytyy myöntää, että itseäni asia joskus jopa hieman huvittaa, joskus taas jopa hieman hirvittää. Täällä nimittäin on nuori katsoja jopa menettänyt henkensä yritettyään kiivetä korkealle sähkötolppaan tms. nähdäkseen paremmin peliä. Moni kuuluisa pelaaja on algerialaistaustainen.

 Myös meidän vanhin poika on harrastanut jalkapalloa pienestä pitäen ja viimeiset vuodet hän on pelannut Suomessa tavoitteellisessa kilpajoukkueessa. Hieman jännitin etukäteen, miten harrastuksen käy täällä ollessa. Täällä nimittäin joukkueeseen pääsystä käydään kovaa kilpailua eikä mikä tahansa joukkue enää kelpaa pojalle, kun hän on Suomessa pelannut niin hyvässä joukkueessa ja päässyt turnauksiin ulkomaillekin. Hänen omat tavoitteensa ovat siis aika korkealla.

Tämän alueen seura on RCA, joka on algerialaisittainkin hyvä joukkue. On hauska yhteensattuma, että heidän tunnusvärinsä ovat Suomen lipun värit : sininen ja valkoinen ja että pelaajia kutsutaan viikingeiksi ! Sinisiä ja valkoisia viirejä roikkuu pitkin kaupunkia ja katukuvaa koristavat seinustoille maalatut viikingit sekä muut sinivalkoiset seuraa fanittavat kuvat. Olen jopa nähnyt seinustalle maalatun viikingin, jolla oli siniset silmät!

Poika halusi tietysti kokeilla, pääsisikö RCA :n junnujoukkueeseen. Testitilaisuuteen osallistui yli 1000 poikaa ja minua hirvitti. Mietin jo etukäteen, kuinka iso pettymys se pojalle on, jos ei tulekaan valituksi ja kuinka pienet mahdollisuudet tuollaisesta joukosta on tulla valituksi. Poika itse suhtautui tilanteeseen itsevarmasti ja onnistuikin pääsemään ensimmäisestä karsinnasta läpi ! Hän onnistui saamaan testitilaisuudessa jopa maalin. Seuraava testitilaisuus oli kuulemma mennyt vieläkin paremmin, kun porukka oli karsiutunut pienemmäksi ja lopulta poika valittiin kuin valittiinkin joukkueeseen ! Hän oli jopa saanut pelaamisestaan kehuja ja oli erityisen iloinen siitä, että sai pelata lempipaikallaan – keskikentällä. Hieno suoritus ! Olen pojan puolesta tosi iloinen !

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s