Näitä meillä luetaan

 

 

Ajattelin laittaa tänne muutaman kuvan kirjoista, joita meillä on viime aikoina luettu. Ne kuvaavat mielestäni niin hyvin viime aikaista, tietyllä tavalla kaksijakoista, elämäämme. Jokainen saa itse päättää, kumpi kirja näyttää mielenkiintoisemmalta :).

Lasten ollessa päiväunilla tai kun minulla on muuten ollut niin sanotusti vapaa-aikaa, olen yrittänyt syventyä Martti Helsilän kirjaan ”Henkilöstöasioita esimiehille”. Tästä kirjasta täytyy todeta, että ilokseni sen kieli on helppotajuista ja sisältö mielenkiintoista. Koulun järjestelmästä löytyy toki valtavasti materiaalia sähköisessä muodossa, mutta koska tämä kirja löytyi helposti ja nopeasti kirjastosta, halusin sen näin perinteisessä muodossa. Jo nyt kirjan lukeminen kirjana tuntuu luksukselta ja silmänikin tuntuvat jaksavan paljon paremmin. Vain muutama päivä sitten katsoin dokumentin, jossa puhuttiin e-kirjoista ja siitä, tulevatko ne jatkossa syrjäyttämään täysin perinteiset kirjat. Olen itsekin kauhulla miettinyt, tulevatko kirjastot tulevaisuudessa häviämään kokonaan kaikkien teosten löytyessä sähköisessä muodossa. Dokumentissa haastateltu henkilö kuitenkin totesi ilokseni, ettei usko näin käyvän. Hän oli sitä mieltä, että e-kirjoja ja perinteisiä kirjoja käytetään eri tyyliseen lukemiseen ja että e-kirjat olisivat lisänneet kiinnostusta lukemiseen ja sitä kautta itseasiassa tavallistenkin kirjojen kysyntä olisi noussut. Kuulostaa hyvältä! Tuntuu upealta, että materiaalia löytyy vaikka millä mitalla nopeasti sähköisessä muodossa, mutta toisaalta välillä tavalliset kirjat tuntuvat paremmalta valinnalta.

Meillä tykätään kovasti Myyrä-kirjoista! Itse asiassa Myyrä on jo kerran pelastanut pitkän bussimatkan, jolle lähdin yksin kahden vanhimman lapsen kanssa heidän ollessaan noin 2- ja 4-vuotiaita. Mietin jo etukäteen kuumeisesti, miten saan vilkkaat lapset istumaan paikoillaan pitkän matkan edes suhtkoht hiljaa. Jo viiden minuutin matkan jälkeen tyttö kysyi, milloin olemme perillä. Onneksi pakkasin mukaan Myyrä-kirjan, jota lapset jaksoivat kuunnella ja jonka kuvia he jaksoivat ihastella useamman tunnin ajan! Edessä istunut vanhempi henkilö totesi perillä, että oli ollut ihanaa kuunnella tarinoitamme. Olen harvoin saanut niin hyvää palautetta kanssamatkustajilta lasten kanssa matkustaessani!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s