1-vuotias

Meidän nuorimmainen poika  täytti jo vuoden eli vauva-aika on takanapäin. Miten nopeasti aika onkaan taas mennyt! Pojasta on kasvanut taapero, joka kävelee tukea vasten, kiipeilee ja konttaa. Ihan vielä hän ei uskalla/osaa kävellä ilman tukea, vaikka välillä onkin päästämäisillään tuesta irti. Poika osaa jo muutamia sanoja. Hän haluaisi kovasti syödä itse, mutta ruokaa taitaa eksyä enemmän vaatteille ja kaikkialle muualle kuin suuhun. Usein teen niin, että annan pojalle omaan käteen yhden lusikan ja syötän häntä itse toisella. Näin poika saa harjoitella itse syömistä, mutta saa myös mahansa täyteen. Kovin ”vauvamaiset” lelut eivät enää kiinnosta, vaan ne poika heittää armotta menemään, mm. ennen niin rakas Sophie the Giraffe lentää kaaressa lattialle – tosin tavaroiden heittely on pojasta muutenkin nyt kovin hauskaa: pallonheittely taitaa olla yksi lempileikeistä tällä hetkellä. Lempilelu pallon lisäksi taitaa olla tämä 3-vuotiaalle aikoinaan ostettu potkutteluauto, joka on isoveljelle vieläkin kovin rakas. Onneksi hän antaa, yllätyksekseni, pikkuveljenkin ajella tällä uskollisesti palvelleella ajopelillä.

Lapset pyysivät tekemään tämmöisen Pinterestista löytyneen kalakakun päivänsankarille: http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/d6/bb/0f/d6bb0fb9968c4980f926e48174305186.jpg. Idea näytti hauskalta ja helpolta toteuttaa. Yritin sitten muokata lasten lempparikakusta, Sacher-kakusta, kalan M&M-karkeilla koristeltuna. Lisäsin vielä tarjottimelle jäljelle jääneitä sinisiä karkkeja vedeksi ja vihreitä karkkeja kalan ruuaksi. Pinterestista löytyy muuten muitakin upeita karkkikakkuja, jotka on tosin taidettu toteuttaa Smarties-karkeilla. En löytänyt Smartieseja mistään (paitsi Lidlistä mini-versioita), joten käytin itse M&M:ia.

Lopputulos näytti mielestäni vähän hassulta ja oli jopa omaan makuuni liian makeaa. Tällainen karkkikoristelu toimisikin mielestäni paremmin jonkin hieman vähemmän makean kakun kanssa – Sacher-kakkuhan on jo itsessään tosi makeaa. Mutta lapset tykkäsivät! Eiköhän sokerihumala ole taattu tällä kakulla loppu päiväksi?!

Mainokset

6 thoughts on “1-vuotias

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s