Aarteenetsintää

Leikimme pitkästä aikaa lasten kanssa aarteenetsintää. Joskus olen järjestänyt aarteenetsinnän valokuvasuunnistuksen muodossa, joskus taas lapset ovat itse piirtäneet kartan, johon on merkitty aarteen paikka. Joskus olemme leikkineet aarteenetsintää sisällä, joskus taas ulkona. Tämä leikki sopii monenlaisiin ympäristöihin ja monenlaisille kokoonpanoille. Mitä mä tekisin -blogista löytyy myös kiva postaus aarteenetsinnästä: http://mitamatekisin.blogspot.fi/2013/07/aarteenetsinta.html

Tällä kertaa leikimme sisällä. Kirjoitin pienille paperilapuille riimiloruja vihjeiksi, esimerkiksi tähän tapaan:

Äiti mansikoita rakastaa.

Tämä laite niitä talven varalle pakastaa.

Oikea vastaus oli tietysti pakastin ja seuraava vihje löytyi pakastelokerosta. Kirjoitin vihjeitä noin kymmenen ja piilotin laput ympäri kotia. Viimeinen vihje vei lopulta aarteen luo. Tein nopsasti yksinkertaisen aarrearkun kenkälaatikosta ja foliopaperista.

Mitähän täältä löytyy?!

Tällä kertaa aarteena oli suklaakolikoita. Mitä mä tekisin -blogissa oli mielestäni ihanasti ja osuvasti todettu: ”Ei ole niin merkitystä mikä aarre on, kunhan se on.”

Lapset pitivät aarteenetsinnästä kovasti ja olivat yllättävän näppäriä selvittämään vihjeet, joista monet olivat huomattavan paljon vaikeampia kuin esimerkkivihjeeni. Aarteen löydyttyä he väsäsivät itse uuden aarteenetsinnän piirtämällä kodistamme kartan ja merkitsemällä aarteen paikan siihen uudestaan ja uudestaan.

Mainokset

2 thoughts on “Aarteenetsintää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s