Viides paketti Nallekarhun esikoulusta

3-vuotiaalle tuli jo viides paketti Nallekarhun esikoulusta! Mihin se aika hujahtaakaan? Vastahan tilasimme ensimmäisen? Tämäkertaisessa paketissa oli erittäin mielenkiintoinen aihe: metsän ja maatilan eläimet, joita mm. luokitellaan kirjan tehtävissä. Mukana tuli myös kivat kortit, joissa on aikuisia eläimiä sekä eläinten poikasia – löytyy jopa perhosen toukkakin :). Korttien avulla voi ensin harjoitella parien löytämistä ts. äiti ja poikanen. Samalla voi harjoitella poikasten nimiä, mm. kana-tipu, hevonen-varsa, lehmä-vasikka jne. Kun nämä ovat lapselle tuttuja, voi kortteja käyttää muistipelin tapaan. Mielestäni tosi kiva idea!

Poika itse pitää paketeista kovasti. Kun kirja paljastui paketistaan, hän juoksi heti hakemaan oman penaalinsa ja ryhtyi hommiin. Ihan kaikkia tehtäviä hän ei vielä osaa tehdä ja ne onkin säästetty myöhempään ajankohtaan. Kirjathan on tarkoitettu 4-7-vuotiaille. Meidän ”3-vuotias” on itseasiassa tarkemmin ottaen jo reilusti kolme ja puoli -vuotias – hän on syntynyt itsenäisyyspäivänä 2009, mutta silti osa kirjojen tehtävistä on hänelle selkeästi vielä hieman liian haastavia. Mikä ei sinänsä haittaa – kirjojen pariin on mukava palata myöhemminkin.

Tällä välin on tullut myös sarjan neljäs kirja, jonka aiheena oli hyvä itsetunto ja tunteet sekä…

 

…kolmas kirja, jossa pujahdettiin satujen maailmaan.

(Poika halusi itse kuvata kirjansa ja 4:n ja 3:n paketin alimmaiset kuvat ovat hänen ottamiaan. Mielestäni niihin tuli kivoja yksityiskohtia ja ovat jotenkin taas elävämpiä kuin minun ottamani.)

Kaikki paketit ovat olleet kivoja, mutta meidän suosikkeja tähän asti ovat ehkä kuitenkin olleet muotoja käsitellyt kirja sekä tämä eläimiä käsittelevä kirja. Aikaisemmat postaukseni Nallekerhon kirjapaketeista löydät täältä: https://lastensilmin.com/2013/05/03/esikoulu-nallekarhun-kanssa-jatkuu/ ja täältä: https://lastensilmin.com/2013/04/11/mukavaa-postia-pikkupojille-seka-kevatvaatetta-tytolle/.

Jos kiinnostuit kerhosta, pääset tutustumaan siihen klikkaamalla allaolevaa mainoslinkkiä!

Nallekerhosta saat kehittäviä tehtäviä ja pelejä 4-7 -vuotiaille.
Liity nyt, saat kerhopaketin kotiisi kerran kuukaudessa.

Mainokset

9 thoughts on “Viides paketti Nallekarhun esikoulusta

 1. Olipa hyvä vinkki, kiitos :)! Meillä on näköjään samanikäiset esikoiset, niin voisin kuvitella, että meilläkin tykättäisiin tästä. Eikä hintakaan vaikuta pahalta. Pitääpä miettiä!

  Tykkää

  • Meillä itse asiassa nallekarhun esikoulun parissa viihtyy kolmas lapsi – esikoinen on menossa jo viidennelle luokalle – niin se aika vain menee! Hänen aikanaan ei tämmöistä kerhoa tainnut vielä ollakaan. Meillä on kyllä kovasti tykätty näistä kirjoista ja jokaisessa paketissa tulee muutakin kuin pelkkä tehtäväkirja. Vanhemmille suunnatusta vihkosesta saa kivoja vinkkejä.

   Tykkää

   • Jos saan rehellisesti kysyä niin onko mielestäsi sisältö ihan laadukasta (eli onko tietoa tekijäpohjasta?) ja toinen mikä mietityttää on tuo kuvitus, joka äkkiseltään näyttää vähän 80-luvun aapiskuvitukselta, kestääkö kuvitus päivänvalon :D?

    Tykkää

 2. Paketeissa on ainakin korostettu, että kirjat ovat kasvatusalan ammattilaisten suunnittelemia ja teemat osuvat mielestäni nappiin. Kuvitus on toki yksinkertaista, mutta en pidä sitä pahana varsinkaan pienempien kohdalla – itse asiassa yksinkertaiset kuvat ovat mielestäni parempia pienemmille kuin kovin monimutkaiset. On tietysti makuasia, tykkääkö kuvista vai ei :).

  Mutta taisin yhdessä postauksistani jo mainitakin, että uskoisin kirjojen olevan liian helppoja suurimmalle osalle 6-7-vuotiaista eli mielestäni sopivat paremmin hieman nuoremmille. Toki erot lasten välillä ovat suuria, mutta noin yleisesti ottaen. Kirja on siis huomattavasti helpompi kuin esimerkiksi Kisu Pikkukuun esikoulu-kirja, joka on yleisesti käytössä eskareissa.

  Kirjojen kuvitusta näkee muuten paremmin täältä: http://www.nallekarhu.fi/tietoa.php.

  Meillä ainakin poika tykkää näistä kovasti! (Periaatteesta en mainosta sellaista, mistä meillä ei tykättäisi :))

  Tykkää

 3. Muuten nyt kun sanoit, että muistuttaa 80-luvun aapiskuvitusta, niin itselleni tuli mieleen Aapisen Simo-siili ja sitten se sinihousuinen jänis :). Olen siis aloittanut oman koulutieni 80-luvulla eli jotain samantapaista kuvituksessa varmaankin on. Mutta osittain ehkä siksikin olen kokenut kirjat jollakin lailla ”kotoisiksi”. En ensin pitänyt kovin paljon Kisu Pikkukuusta (johon tutustuin töissä), mutta pidän kyllä siitäkin nyt, kun olemme tulleet ”sinuiksi”.

  Tykkää

 4. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s