Legonrakennustalkoot

Meillä lapset ovat taas, pienen Legotauon jälkeen, innostuneet rakentelemaan Legoilla. Ja kyllä touhussa mukana on ollut välillä hieman isompikin ”poika”, kuten tarkkasilmäinen saattaa kuvasta huomata :). Ennen meillä oli Lego-poliisiasema ja jos jonkinlaisia kulkupelejä rakennettuina pojan huoneessa hyllyjen päällä, josta ne voi nostaa leikkiin, mutta muutettuamme huonejärjestystä myös Legot siirtyivät valtavaan sängynaluslaatikkoon lähinnä osina. En ollut säilytysratkaisuun täysin tyytyväinen, mutten parempaakaan keksinyt tuohon hätään, kunnes pääsimme kokeilemaan Helpboxia, josta olen jo aikaisemminkin kertonut.  Helpbox on säilyttänyt koko tämän kasan Legoja siististi ja pienessä tilassa! Ja mikä parasta boxi innostaa lapset myös siivoamaan Legot itse leikin jälkeen takaisin boxiin; Legojen liu`uttaminen takaisin laatikkoon on lapsista hauskaa! Legokasan alta löytyy myös kiva leikkialusta; kyseessä ei siis ole pelkkä lelujen säilytyslaatikko vaan se toimii City-kulissitarroilla koristeltuna samalla myös automattona! Meillä oli ennen vaikeasti säilytettävä automatto, josta luovuimme, kun Helpbox tuli taloon. Helsingin neliöhinnoilla olen kiitollinen jokaisesta ratkaisusta, joka auttaa säästämään neliöitä varsinaiselle asumiselle! Tarkemman esittelyn boxista löydät täältä: https://lastensilmin.com/2013/06/06/lego-kaaos-hallinnassa/.

Mitä tästä kaaoksesta sitten syntyi? Muun muassa tämmöisiä härveleitä.

Tässä syntyy hinausauto pojan taitavissa käsissä.

Nämä tekniikka-Legot vaativatkin jo aika taitavan tekijän, aimoannoksen kärsivällisyyttä sekä jonkinverran aikaa valmistuakseen. Vanhin poika aloitti tekniikka-Legoilla rakentamisen noin 7-vuotiaana.

Legot ovat kehittyneet kovasti jo omasta lapsuudestani, mutta eivät mielestäni aina parempaan suuntaan. Olettekos lukeneet tämän mielenkiintoisen artikkelin siitä, että Legohahmojen ilmeet ovat usein aikaisempaa vihaisempia? http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288573344348.html Huomasin tämän jo silloin kun vanhin poika alkoi vuosia sitten kiinnostua Legoista! Tarjolla ei juurikaan ollut Dublojen jälkeen esimerkiksi eläinhahmoja, vaan kaupat pursusivat esimerkiksi Star wars- Legoja aika hurjinkin hahmoin varusteltuina. Legojen teemana tuntui usein olevan hyvän ja pahan taistelu. Tuolloin valitsimme pojalle paljon City-sarjan Legoja, joissa oli mielestäni hieman iloisempi meininki ja kivan arkinen teema. Toinen asia mitä nyky-Legoissa kritisoin, on se, että tytöille suunnatut Legot ovat oman kokemukseni mukaan usein paljon ”valmiimpia” kuin ns. pojille suunnatut sarjat. Rakennettavaa on siis paljon vähemmän. Miksi ihmeessä? Kyllä tytöt osaavat rakentaa siinä missä pojatkin! Ja mikäänhän ei tietenkään estä ostamasta tytöillekin esimerkiksi City-sarjaa :)! Meillä on siis kovasti pidetty sekä City-Legoista että Helpboxista City-tarroin!

Hieman haaveilin Legolandin reissusta tänä kesänä, mutta päätimme kuitenkin viettää kesän ihan Suomessa. Syksymmälle on suunnitteilla pitempi reissu, josta kerron sitten enemmän, jos suunnitelmat toteutuvat.

(Postaus sisältää Helpboxin mainoslinkin!)

Mainokset

4 thoughts on “Legonrakennustalkoot

 1. Löysin tämän blogin eilen. Monta artikkelia, joita teki mieli kommentoida.

  Enpä ollut tajunnut tuota legojen synkkyyttä tuotemerkin muutoksena. Todella olisi mukava tehdä legoja muistakin aiheista kuin autoista ja rosvoista. Ja tyttöjen legoihin enemmän rakentamista, kuten vaikka karuselli, jossa valoja, joka pyörii ja jossa on erilaisia istuimia.

  Tykkää

  • Tervetuloa blogin lukijaksi :)!

   Mielestäni monien muidenkin lelujen kohdalla huomaa tietynlaisen synkistymisen, esimerkiksi vaikka hyppäys barbeista, joilla itsekin leikin lapsena, bratzeihin, joita en muuten ole tytölleni ostanut. Onneksi tyttö ei ole niitä pahemmin hinkunutkaan! Barbeistakin voi toki olla montaa mieltä, mutta niitä olen tytölle ostanut – nyt tosin alkaa barbi-aika olla meidän tytöltä ohi. Itse asiassa pidän joistakin nyky-barbeista, esim. I can – tms. sarjasta, jossa barbi on esimerkiksi lääkäri! Tuo Lego-karuselli-idea kuulostaa aivan ihanalta – juuri jotakin tuollaista toivoisin Legon tuovan markkinoille!

   Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s