Lasten liikennekaupungissa

Olimme tänään lasten liikennekaupungissa. Isoimmat lapset ovat käyneet tuolla monta kertaa. 3-vuotias pääsi ensi kertaa ajamaan. Isoimmat osallistuivat aikoinaan myös liikennekaupungin opetukseen, joka oli mielestäni oikein mielenkiintoinen ja antoisa. Tänäkin kesänä liikennekaupungissa järjestetään opetuksellista polkuautoilua vuonna 2008 syntyneille ja sitä vanhemmille lapsille sekä polkupyöräkoulu ensimmäisen luokan käyneille sekä sitä vanhemmille. Oppitunnit pidetään hienossa luokkahuoneessa, minkä jälkeen harjoitellaan taitoja käytännössä.  3-vuotias on siis vielä liian nuori näihin, joten me menimme liikennekaupunkiin perhepäivänä, joita ovat näin kesäaikaan perjantait ja sunnuntait. Tällöin ei järjestetä opetusta, vaan polkuautot ja -pyörät ovat vapaassa käytössä.

Liikennekaupungissa ajetaan siis tällaisilla polkuautoilla yrittäen noudattaa liikennesääntöjä. Myös polkupyöriä ja kypäriä saa lainata. Jopa apupyörällisiä pyöriä löytyi eli 3-vuotiaskin pääsi ajelemaan myös polkupyörällä. Kaupungissa oli oikein erikseen pyörätiet polkupyöriä varten.  Meidän 3-vuotiaan sääntöjen noudattaminen sujui vähän niin ja näin ja hän olisi halunnut ajaa vähän turhankin kovaa, joten kuvien ottaminen jäi hieman vähemmälle häntä vahtiessa ja opastaessa :).

Liikennevaloihin on ehtinyt muodostua ruuhkaa…

003

Myös kaikkein pienimmälle löytyi kaupungista tekemistä: ajoratojen keskellä on pieni leikkipuisto, josta löytyy mm. vauvakeinu. Meidän nuorimmainen rakastaa keinumista eli viihtyminen oli taattu! 3-vuotias pyysi jo paluumatkalla metrossa, että mennään uudestaan ajamaan.

Lisätietoja kohteesta löytyy täältä: http://www.hel.fi/hki/Nk/fi/Vapaa-aika/Liikennetoiminta/Lasten+liikennekaupunki/Kesatoiminta .

Tämäkin on muuten ilmaiskohde! Suosittelen!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s