Helppo ruusu-jäätelökakku Coolstuffin silikonivuualla

Saimme Coolstuffilta testattavaksi tällaisen ihanan ruusunmallisen silikonivuuan. Erityisesti tyttö ihastui vuokaan heti. Huuhtelin vuuan ennen käyttöä, minkä jälkeen kuivasimme sen huolellisesti ja öljysimme.  Löysin muutamasta blogista upeita silikonivuuilla toteutettuja jäätelökakkuja ja niiden pohjalta muokkasin tämän oman versiomme. Sulatin ensin taloussuklaata ja valelin jäähtyneellä suklaalla koko vuuan siten ettei vuoka kuultanut suklaan läpi. Liian paksulti ei silti kannata suklaata laittaa – meillä oli pariin kohtaan kakkua tullut hieman liiankin paksu suklaakerros, kun yritin ottaa varman päälle, ettei suklaakerros vain murenisi irrotettaessa. Tämän jälkeen laitoin vuuan pakkaseen noin viideksi minuutiksi ja otin jäätelön hetkeksi hieman pehmentymään. Hetken kuluttua otin vuuan pakkasesta ja aloin täyttää sitä jäätelöllä. Tein ohuehkoja kerroksia, joiden väliin laitoin suklaakastiketta. Täytin vuuan jäätelöllä reunaan asti ja laitoin taas pakkaseen pariksi tunniksi muovikelmulla päällystettynä.

Sitten seurasi jännittävin vaihe: vuuan irrottaminen. Aloin kuoria vuokaa hitaasti pois kakun päältä. Yllätyin miten hyvin se lähti irti ja miten hyvin vuuan kuviot jäivät suklaan pintaan! Lasten reaktio oli: ”Wau!”

Tyttö halusi lisätä vielä mansikoita ja pääsimme herkuttelemaan!

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilemme silikonivuokaa ja yllätyin, kuinka kiva materiaali se onkaan! Taipuisa, mutta kuitenkin melko kestävän oloinen. Lisäksi vuoka on tosi kevyt! Vuoka kestää myös paistamista enintään 230 celsiusasteen lämmössä. Nyt mietinkin, millaisen kuivakakun kokeilisin tällä tehdä. Vuuan voi myös pestä astianpesukoneessa, mikä on minulle ainakin iso plussa!

Vuoka löytyy täältä: http://www.coolstuff.fi/Mielikuvitukselliset-kakkuvuoat Coolstuffilta löytyy paljon muutakin kivaa, mm. tämä I love you -pikkuleipäleimasin on aika söpö! (Kuva Coolstuff)

Leimasin löytyy täältä: http://www.coolstuff.fi/I-love-you-pikkuleipaleimasin Coolstuffin etusivulle pääset täältä: http://www.coolstuff.fi/.

Kiitos Coolstuff!

Mainokset

4 thoughts on “Helppo ruusu-jäätelökakku Coolstuffin silikonivuualla

    • Kokeilin tehdä vuualla tiikerikakun, joka meni täysin pilalle. Äitini, kokenut leipoja ja blogini ahkera lukija, totesi jo etukäteen, että paistaminen tuossa vuuassa kestää varmasti kauan, kun ei siinä ole reikää keskellä. No, kakku paloi kyllä päältä, muttei kypsynyt sisältä. Lisäksi taikinaa valui uuniinkin. Jostakin toisesta blogista muistelen lukeneeni, että joku teki vuualla vain puolikkaan kukan. Vuokahan on niin iso, että vaati lähes kaksinkertaisen annoksen taikinaa verrattuna normaaliin tiikerikakkuuni tullakseen täyteen. Tuo puolikas kakku saattaisi onnistuakin, mutta minä en ainakaan vähään aikaan toiste kokeile tehdä tällä kuivakakkua…

      Tykkää

  1. Päivitysilmoitus: Helppoja herkkuja | Lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s