Tulivuorenpurkaus!

Löysin yllättäen Lidlistä kivan Luonto-aiheisen tehtävävihkon kivaan hintaan. Kirjan suositusikä on 5+, mutta kirjassa oli paljon tekemistä ja ihmeteltävää meidän 3-vuotiaalle, mm. taaskin perhosen kehityksestä ja vuodenajoista. Kirjassa kerrottiin lyhyesti myös tulivuorista. Poika ei oikein ymmärtänyt, mikä on tulivuori. Olin juuri lukenut Me itse-blogin tulivuori-projektista (löytyy täältä: http://meitse.blogspot.fi/search/label/maantieto) ja päätimme kokeilla omaa tulivuorta.

004

Emme tällä kertaa malttaneet muovailla tuollaista hienoa tulivuorta, joka löytyy Me itse-blogista, vaan pääasia oli tällä kertaa nähdä nimenomaan tulivuorenpurkaus. Tulivuorena toimi siis yksinkertaisesti iso mustalla teipillä ja foliolla päällystetty vauvanruokapurkki. Kaadoin purkin sisään vettä, astianpesuainetta ja soodaa. Sitten siirsin vuoren pesuhuoneeseen ja poika sai kaataa sekaan etikkaa. Purkaus alkoi!

025023

Ensimmäistä purkausta seurasi monta uutta purkausta kunnes etikka loppui… Kerroin pojalle, että oikeasta tulivuoresta purkautuu kuumaa laavaa. Uskoisin, että asia jäi hänelle näin kokeilemalla mieleen paremmin kuin pelkästään kirjasta lukemalla!

Muistakaahan muuten osallistua arvontaan: https://lastensilmin.com/2013/05/31/blogini-ensimmainen-arvonta-palkintona-mina-itse-verkkokaupan-upea-puinen-biologia-aiheinen-palapeli/ !

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s