Lego-kaaos hallinnassa!

Olen mielenkiinnolla seurannut ”Leijonanluola”-sarjaa – erityisesti suomalaista versiota sarjasta odotimme lasten kanssa innolla, vaikkakin toki myös hieman peläten sen olevan vain varjo brittiläisestä tai amerikkalaisesta vastaavasta. Pelkäsimme turhaan! Suomen ”Leijonan luolan” taso yllätti meidät! Erityisesti mieleeni jäi Help box – nerokas laatikko, joka on suunniteltu auttamaan vanhempia lelukaaoksen hallinnassa. Tuon jakson jälkeen jopa mieheni kommentoi, että olipas hieno keksintö! Boxin on suunnitellut lapsensa lelukaaokseen kyllästynyt isä.

Kirjoitin boxista jo aikaisemmin lyhyehkön esittelytekstin (, joka löytyy täältä: https://lastensilmin.com/2013/04/29/mielenkiintoinen-tuote-lelukaaoksen-kesyttamiseen/). Tämän pohjalta minuun otettiin yhteyttä ja kysyttiin, haluaisinko kokeilla tuotetta. Tottakai halusin! Tällainen boxi meille sitten tuli!

Hetken aikaa ihmettelimme, kuinka boxi kasataan, mutta kun keksimme idean, oli kasaaminen helppoa!

Tässä ihastellaan upeita kulissitarroja, joiden avulla laatikosta luodaan hieno leikkialusta. Meidän kulissitarramme ovat city-teemaa. Saatavilla on myös space- ja princess-teemat. Lisäksi tulossa on vielä seuraavat teemat: lentokenttä, satama, palo- ja poliisiasema, suuri rakennustyömaa sekä pahamaineisten pahisten hallitsema kaupunginosa. Olisipa tällainen laatikko ollut olemassa jo silloin, kun tyttö vielä leikki Schleich-hevosilla ja -keijuilla pienine tarvikkeineen! Princess-teema olisi sopinut niin hyvin puisen prinsessalinnan kaveriksi keijujen valtakunnaksi sekä auttamaan kaikkien pienen pienten hevostarvikkeiden keräämisessä!

006

007

010

Kun laatikko oli kasattu, oli aika tutustua tarrojen kiinnitysohjeeseen. Minä ja vanhin lapsi kiinnitimme kulissitarrat. Tämä vaati tarkkuutta, mutta oli myös hauskaa. Tarrat vaikuttivat laadukkailta ja kiinnittyivät hyvin.  Boxi muuttui pikkuhiljaa kaupungiksi. 3-vuotias ja tyttö saivat kiinnittää siirtotarrat, joita voi siis irrottaa ja kiinnittää uudelleen ja uudelleen. Tarrat ovat juuri nyt 3-vuotiaan mieleen, joten tehtävä oli hänelle oikein mieleinen.

008

Boxin mukana tuli lasta, jolla oli helppo kiinnittää kulissitarrat. 011

Tästä se lähtee – pikkuhiljaa… 014

015

Pinnasta tuli tosi aidon näköinen!

016Jopa inva-parkki löytyy!

Tarroja kiinnittäessäni mietin, että boxi voisi olla vieläkin monikäyttöisempi, jos kulisseja varten boxissa olisi läpinäkyvät taskut, joihin kulissit kiinnitettäisiin ilman liimaamista. Näin samaa boxia voisi kierrättää esimerkiksi tytöltä pojalle tai vaihtaa kulissipintoja mielenkiinnon kohteiden vaihtuessa. Toki jos erilaisia leluja on paljon, suosittelen ostamaan jokaiselle teemalle sopivan boxin. Nämä on helppo säilyttää päällekkäinkin ja vievät yllättävän vähän tilaa! Boxeja voi säilyttää myös pystyasennossa. Mietin myös, että erilaisista boxeista voisi yhdistelemällä rakentaa kokonaisen maailman, jossa leikki voisi siirtyä kaupungista aina avaruuteen asti!

Vanhimman pojan mielestä erityisesti tämä graffitti boxin kyljessä on hieno!

Sitten leikkimään! Boxissa alkoi hurja poliisileikki.

Poliisi seuraa kaupungin tilannetta silmä tarkkana

ja huomattuaan jotakin epäilyttävää kurvaa varkaan perään. Liikenneympyrässä on tiukka mutka! Boxin tiet sopivat hyvin esimerkiksi pikkuautoille. Erillistä liikennemattoakaan ei siis enää tarvita! Meillä nyt tällä kertaa boxiin valittiin Legot, koska niiden säilyttäminen järkevällä tavalla on ollut suurin haaste lelukaaoksessamme. 026

Kuulustelu on alkanut.

Vankila taitaa odottaa.

Lapset innostuivat erityisesti boxin led-valoista! Ne luovat kivaa tunnelmaa leikkiin ja tekevät laatikosta erityisen!

034

Sulassa sovussa poliisien kanssa samaan boxiin mahtuivat myös lapsuudestani säästyneet Lego-eläinhahmot. Tässä pupu ja lammas merihädässä haiden ympäröiminä.

pelastus

Apuun kaahaa urhea varis! On mukavaa, että kaupungista löytyy sekä maa- että merielementtejä! Tämä tarjoaa leikille monipuolisen ympäristön!

Lopuksi päätin haastaa boxin. Kaadoin leikkialustalle ison kasan Legoja. Näitä on säilytetty meillä suuressa sängynaluslaatikossa. Vanhin poika oli sitä mieltä, ettei tämä kasa voi mitenkään mahtua boxiin. Päätimme kokeilla.

Kylläpä vain mahtuivat! Yllätyin itsekin hieman. Tämä valtava kasa Legoja oli helppo liu`uttaa laatikkoon pitkin leikkialustaa odottamaan seuraavan päivän leikkejä. Leikkialustan ulkopuolella olevat lelut voi siivota alustalle samalla lastalla, jonka avulla kiinnitimme kulissitarrat. Jos jokin osa unohtuu laatikosta, voi sen tiputtaa myöhemmin helposti laatikkoon sivuseinää raottamalla. Tämä onnistuu, vaikka laatikot olisi pinottu. Tämä on mielestäni näppärä ominaisuus ja auttaa pitämään teemojen mukaiset lelut omissa laatikoissaan! Järjestyksen pidossa auttaa myös laatikon kyljestä ja päältä löytyvät selkeät tarrat, jotka kertovat laatikon teeman. Jopa lukutaidoton lapsi löytää siis helposti oikean laatikon!

Boxi on mitoitettu Legon ison leikkialustan mukaan. Kulmiin on tehty näppärät leikkaukset, joiden avulla alusta pysyy hyvin kiinni. Leikkausten ansiosta myös seinälle rakentaminen onnistuu!

Keskeneräiset työt on näppärää säilyttää boxin kannen päällä: sininen kuminauha pitää alustan paikoillaan. Meillä on tässä keskeneräinen leikkipuisto odottamassa uutta inspiraatiota. On mukavaa, ettei lasten tarvitse aina purkaa leikkejä, vaikka palikat pitäisikin siivota hetkeksi pois. Tässäkin on kivasti ajateltu lasta!

Lisäpisteitä tuote saa seuraavista asioista:

+ suomalainen tuote

+ valmistettu kierrätettävästä, myrkyttömästä polypropeenimuovista

+ kestävä, mutta silti joustava materiaali.

Tuotteella on muuten rahat-takaisin- tyytyväisyystakuu!

Lisätietoja boxista löydät tämän mainoslinkin takaa: HelpBox – Helppo tapa säilyttää ja leikkiä. Linkin takaa löytyy mm. hyviä videoita boxista.

Nostan hattua boxin kehittäjälle ja suosittelen lukijoitani kokeilemaan boxia!

Mainokset

3 thoughts on “Lego-kaaos hallinnassa!

 1. Kuulostaa kätevältä, mutta näytti aika kalliilta. Meidän legot on ollu läpinäkyvissä Ikean rasioissa. Olen lajitellut niitä vähän käyttöä helpottamaan. Värien mukaan ja esim. ajopelien osat erikseen. Tällä hetkellä suurinosa legoista on muovipusseissa pahvilaatikoissa muuttoa odottamassa. En ole vielä ihan varma miten niitä uudessa kodissa säilytetään.

  Tykkää

  • Vähän edullisemmin taitaisi saada noutamalla Etolasta tai Huimalasta, kun hintahan sisältää postituksen (mikä on myös Suomessa kallista). Hintaa nostanee myös se, että tuote on valmistettu Suomessa.

   Meillekin on löytynyt paljon kivaa lapsille juuri Ikeasta :).

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: Legonrakennustalkoot | lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s