Retkivinkki pienille eläinten ystäville

Kävin tänään 3-vuotiaan ja vauvan kanssa retkellä Fallkullan kotieläintilalla. ( http://www.hel.fi/hki/nk/fi/Nuorisotilat/Nuorisotalojen+yhteystiedot/Fallkullan+kotiel_intila ) Toinen hieman samantapainen tila, jossa olemme käyneet lasten kanssa aikaisemmin on Haltialan maatila. ( http://www.hel.fi/hki/HKR/fi/Viheralueet/Puistot/Puistot+alueittain/Haltialan+maatila) Tänään kuitenkin suuntasimme ensin mainittuun.

Mielestäni on hyvä, että kaupunkilaislapsille on tällaisia paikkoja, joissa voi nähdä maatilan eläimiä. Olen aikuisten oikeesti nähnyt aikuisen Helsingissä kasvaneen miehen, joka kysyi ihan tosissaan ajaessaan ohi lehmälauman, että mistä lehmistä tietää, ovatko ne naisia vai miehiä! En oikein tiennyt, miten päin olisin ollut tuon kysymyksen kuultuani. Toivoisin, että omat lapseni ymmärtäisivät että maito tulee lehmistä ja kananmunat kanoista eikä mistään tuotantolaitoksista!  Fallkulla ei ole kovin iso, mutta kyllä siellä silti oli nähtävää 3-vuotiaalle. Poika viihtyi mainiosti.

Ennen lähtöä tein taas suunnitelman Papunetin kuvatyökalulla http://papunet.net/tietoa/kuvatyokalu/fi. Tällä kertaa laitoin ”karttaan” vain eläimet, joita luultavasti näkisimme Fallkullassa. Löysimmekin kaikki eläimet kissaa lukuunottamatta. Minnehän kissa oli piiloutunut?

003

Ja sitten matkaan!

013

Tässä muutamia eläimiä, joita näimme päivän aikana.

023

028

029

039

040

 

Tilalla oli myös hauska pieni leikkipuisto, joka oli ikäänkuin vanha maatila ulkovessoineen ja -saunoineen. Aurinkoisena päivänä leikkijöitä oli paljon, vaikka kuvistani voisikin toisin päätellä – yritin kuvata niin, ettei kenenkään toisenkaan lapsi olisi kuvista tunnistettavissa. Poika ei meinannut malttaa lähteä kotiin.

042

044

045

046

Puut kukkivat jo upeasti! 047

049

Eikös tämä ole maitolaituri pienoiskoossa? Lapsuudessani kotikylässäni oli vielä maitolaituri pystyssä, tosin tuolloin se taisi toimia enää kirjasto- ja myymäläauton pysäkkinä sekä lasten leikkipaikkana. Meillä oli vielä ulkovessa ja -saunakin, kun olin aivan pieni.

050

 

Tämä vuohi oli pojan suosikki! Yllätyin, että hän uskalsi mennä noin lähelle isoa vuohta. Vuohelle piti vielä huutaa ”Hei, hei, vuohi!” ennen kotiinlähtöä. Kotona poika ilmoitti, että haluaa lähteä uudelleen!

054

P.S. Tähänkin kohteeseen on vapaa pääsy!

Mainokset

2 thoughts on “Retkivinkki pienille eläinten ystäville

  1. Päivitysilmoitus: Ilmaista kesätekemistä lapsiperheille Helsingissä | Lastensilmin

  2. Do you think I am an automaton? – a machine without feelings? and can bear to have my morsel of bread snatched from my lips, and my drop of living water dashed from my cup? Do you think, because I’m poor, obscure, plain, and little, I am soulless and heartless? You think wrong! – I have as much soul as you – and full as much heart! And if God had gifted me with some beauty and much wealth, I should have made it as hard for you to leave me, as it is now for me to leave you. I’m not talking to you now through the medium of custom, conventionalities, nor even of mortal flesh: it is my spirit that addresses your spirit; just as if both had passed through the grave, and we stood at God’s feet, equal – as we are!

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s