Linnanmäellä

Olimme eilen Linnanmäellä äitini, vauvan, 3-vuotiaan ja tytön kanssa. Vanhin poika pääsi jo aikaisemmin ystävänsä perheen mukana kutsuvieraana Lintsille ja on muutenkin tänä viikonloppuna Vaasassa jalkapalloturnauksessa, niin tämä oli otollinen viikonloppu huvipuistokäyntiin hieman pienemmällä porukalla ja budjetilla – kahdenkin lapsen rannekkeet ovat nykyhinnoilla (Hupiranneke maksaa 37€ ja hinta on sama kaikenikäisille ja -kokoisille! Iltahupirannekkeen saa 28 eurolla kolmeksi viimeiseksi aukiolotunniksi.) jo melkoisen kalliit, joten täytyy sanoa, että olin kyllä kiitollinen, kun vanhin poika pääsi ystävän mukaan!

Vinkkinä pienten lasten äideille ja isille: Tänä kesänä Linnanmäellä on 11 ilmaista laitetta! Me teimme esimerkiksi niin, että ostimme rannekkeen vain tytölle. 3-vuotiaallemme riitti vielä vallan mainiosti nuo ilmaislaitteet! Juuri hieman yli 100cm pitkänä hän pääsi moneen laitteeseen – osaan tarvittiin tosin huoltaja mukaan, mutta mielelläni menin, kun ilmaiseksi pääsi eikä kyytikään ollut turhan hurjaa :).  Tyttö meni niihin laitteisiin, joihin pääsi ilman huoltajaa.Hän pääsi jo moniin laitteisiin, mutta ei aivan kaikkiin, koska hän on yli 120cm, mutta alle 140cm. Vanhin poika pääsi jo kaikkiin laitteisiin, koska on yli 140cm. Mielestäni tämä lippu-uudistus on hyvä pienten lasten perheille, joissa lapset vielä nauttivat rauhallisesta menosta, mutta tulee kyllä kovin kalliiksi perheille, joissa lapsi on sen pituinen ja ikäinen, että haluaa jo oman rannekkeen, mutta tarvisee huoltajan mukaan melkein jokaiseen vähänkin hurjempaan laitteeseen. Lisätietoa Linnanmäestä löytyy täältä: http://www.linnanmaki.fi/.

3-vuotiaalle tein eilen ennen reissuun lähtöä tällaisen kuvallisen ”matkasuunnitelman”. Hän on kovin ujo ja mietin, että häntä saattaisi rohkaista, jos kävisimme etukäteen reissua yhdessä läpi kuvien kera. Reissussa poika liimasi tarroja ruutujen päälle, jotka oli jo käyty. Tein suunnitelman Papunetin kuvatyökalulla, joka löytyy täältä: http://papunet.net/tietoa/kuvatyokalu/fi . Kuvatyökalulla voi muuten tehdä myös vaikka lottopelejä!

Alkuun tuntui, että jonoa oli paljon, mutta kyllä laitteisiin pääsi melko nopeaan tahtiin. Tässä jonotetaan autoajeluun.

3-vuotias oli yllättävän hyvä kuski! Hän ajeli tarkkaan ja harkitusti.

ajelulla

Tyttö kävi seikkailemassa Taikasirkuksessa. 061

059

Onneksi Viikinkilaivastakin oli tehty versio pienemmillekin! Tyttö kävi siinä isommassa ”oksetus”laivassa monta kertaa ja 3-vuotias pääsi sitten tähän pienempään.

056

055

057

Kävimme lentelemässä monta kertaa. 054

Tyttö pääsi myös mustekalan kyytiin. 053

Ja tällaiseen korkeaan torniin.

051

Vielä viimeiset tarkastukset ennen nousua. 049Vuoristoratakin on vielä pystyssä!

047

Hassuja kuvajaisia.  044

Äitini ihasteli huvipuiston puhtautta – varsinkin wc-tilat olivat tosi siistit, vaikka aurinkoisena päivänä kävijöitä oli paljon! Eräät lapset huutelivat naisten vessasta isälleen, että tule katsomaan, kuinka upea vessa meillä on! Isä hieman vaivaantuneena vastasi seinän takaa, ettei voi tulla :). Vessat muuten olivat upeat ruusulaattoineen ja erikoisine peileineen, mutta eniten ilahdutti niiden siisteys! 039

037

Tyttö ajelulla. 033

Evästauko.  030

Tyttö uskalsi mennä maailmanpyöräänkin. Minä ja äitini kärsimme molemmat korkeanpaikankammosta eli tällaiset kohteet eivät houkuttele. Tyydyin Pariisissakin istumaan Eiffel-tornin juurella. 029

Pienemmille oli onneksi tehty tälläinen Vankkuripyörä, johon minäkin uskaltauduin 3-vuotiaan kanssa.

028

Junan kyytiinkin piti päästä. Tyttö meni hienosti 3-vuotiaan kaveriksi, kun poika kaipasi kaveria, vaikka kyllähän osa näistä laitteista on jo tytölle itselleen turhankin kesyjä. Hienoa kuitenkin, että hän osasi ottaa pikkuveljen huomioon ja malttoi näihin kesympiinkin laitteisiin mennä! Vastaavasti poika odotti kiltisti siskoa hurjempien laitteiden juurella.

019

Ratsastamassakin tyttö kävi. Itse pidin tästä laitteesta lapsena! 018

017

Kuumailmapallokyydissä kävin yhdessä molempien lasten kanssa useampaankin kertaan! Tämä oli minustakin hauska laite – tosin en enää nykyisin edes haikaile hurjiin laitteisiin!

016

Kävin lasten kanssa myös tällaisella juna-ajelulla etsimässä kadonneita kananpoikia.

013

012

010

Pellekin tavattiin! Tapansa mukaan tyttö meni heti halaamaan pelleä, 3-vuotias tyytyi vain vilkuttelemaan kauempaa.

005

Sammakko-onginta oli kivaa! Molemmat lapset voittivat delfiini-pehmot.

Tytön lempilaite oli Linnunrata ja 3-vuotias taisi tykätä eniten tuosta autoradasta, jossa pääsi itse ajamaan.

Päivä pulkassa! Kivaa oli!

Mainokset

4 thoughts on “Linnanmäellä

 1. Kivalta näytti teidän päivänne! 🙂 Ja kiva kun muistutit tuosta papunetistä, joskus sitä ei vaan tajua/muista mitä kaikkea tuolta töiden puolelta voisikaan siirtää tänne kotiarkeen, mutta eikös se niin ole, että ”suutarin lapsilla ei ole kenkiä” 😉

  Tykkää

  • Itsestäni tuntui etenkin töissä ollessa, ettei työpäivien jälkeen oikein enää jaksanut askarrella, lukea jne. riittävästi omien lasten kanssa, kun sitä samaa oli jo tehnyt isossa lapsiryhmässä koko päivän. Joskus olenkin ajatellut, että toivottavasti lapset kokevat saaneensa edes ne sandaalit ;)…

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: Ilmaista kesätekemistä lapsiperheille Helsingissä | Lastensilmin

 3. Wonderful material! Good to see someone that really knows what they are on about and can additionally produce informative blogging for us the reader. Certainly looking forward to your next offering.

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s