Matkakuumetta ilmassa

Olemme yleensä tehneet parisen ulkomaan matkaa vuodessa koko perheen voimin, mutta nyt tässä ”perinteessä” on sattuneista syistä ollut pitkähkö tauko. Ensin olin itse raskausaikana niin heikossa kunnossa, ettei olisi tullut mieleenkään lähteä mihinkään ja nyt vauvan kanssa aika on hujahtanut ihan tässä kotosalla. Vanhin lapsi on onneksi päässyt reissuun mm. Latviaan joukkueensa kanssa ja tyttö on lähdössä laivalle viikonloppuna mummin kanssa. Mutta nyt jo tekisi minunkin mieli matkalle…

Onkos moni lukija käynyt Tanskan Legolandissa? http://www.legoland.dk/ Me emme ole vielä siellä käyneet ja mietin, että se voisi olla mukava pikkureissu ja ensimmäinen (koe)ulkomaanmatka kuusihenkisenä perheenä. SAS näyttäisi lentävän Tanskaan aika edullisesti. Onko joku muuten mennyt ensin laivalla Ruotsiin ja sieltä joko autolla tai junalla Legolandiin? Nyt vielä BR-leluilla taisi olla joku tarjous, että BR-lelukortilla lapsi pääsee ilmaiseksi sisään maksavan aikuisen seurassa – ellen nyt ihan väärin muista!

Saksassa kävimme muutama vuosi sitten, tuolloin vielä viisihenkisenä perheenä, Legolandin Discovery Centerissä ( http://www.legolanddiscoverycenter.com/).

Ulkona iso Legoista tehty kirahvi vastaanotti meidät.

Itse Discovery Centerissä oli mm. Legoista tehtyjä minikaupunkeja ja ”Lego-palikka-tehdas”, josta on vieläkin muistona tämä palikka. Oli jännää seurata, miten palikoita tehdään.

Joissakin kaupungeissa lapset saivat kauko-ohjaimilla ohjata kulkuvälineitä. Discovery Centeristä löytyi myös joitakin Legoista rakennettuja laitteita, joihin mahtui itsekin kyytiin, mutta kyllähän paikka oli vaatimattomampi kuin ”oikea” Legoland. Lapset kuitenkin tykkäsivät!

Samalla reissulla kävimme myös mm. Kölnin eläintarhassa, joka hämmästytti suuruudellaan ja monipuolisuudellaan! Lisätietoja löytyy täältä: http://www.koelnerzoo.de/ . Jotenkin kuvittelin, että eläintarha on pieni (en ollut tutustunut kohteeseen etukäteen ja menimme hetken mielijohteesta), mutta se jatkui ja jatkui ja jatkui… Ja oli tosi upea! Toinen upea kohde samalla reissulla oli Phantasia Land, josta kirjoitin jo aikaisemmin täällä: https://lastensilmin.com/2013/01/05/phantasia-land-mielikuvistusmaailma-saksan-maalla/ . Kuvani ovat valitettavan huonoja, koska ne on skannattu valokuva-albumista, johon ne on liimattu kiinni, mutta paremman kuvan saa vierailemalla huvipuiston omilla sivuilla.

Saksaan köröttelimme tuolla kertaa Finnlines:lla , jolla on muuten toisinaan tosi hyviä tarjouksia! Sellaista hyödynsimme tuolla matkalla! Olen kyllä matkustanut Saksaan niinkin, että menimme ensin Ruotsiin laivalla, josta matkasimme junalla läpi Ruotsin Tanskaan ja lopulta Saksaan. Tuolloin tosin matkassa oli vain yksi lapsi.

Millaisia kesämatkasuunnitelmia teillä on? Me hieman mietimme, lähtisimmekö jo kesällä pienelle matkalle vai sitten vasta syksymmällä pidemmälle.

 

(Sisältää SAS:n ja Finnlinesin mainoslinkit.)

Mainokset

3 thoughts on “Matkakuumetta ilmassa

 1. Emme ole Legolandissa käyneet, mutta mielenkiinnolla luen matkakokemukset, jos sinne päädytte 🙂 Jossain vaiheessa varmaan tässä parin vuoden sisään sinne matkustetaan. Tänä kesänä lähinnä rahatilanteen takia tyydytään kotimaanmatkailuun (Muumimaailmaan ehkä?) tai risteilyyn.

  Tykkää

  • Meillä vähän sama juttu – matkabudjetti ei tällä hetkellä ole kovin suuri ja mietimmekin, että olisiko järkevämpää viettää kesä Suomessa ja säästää syksyn reissuun. Kesällä Suomessakin on paljon näkemistä! Me tosin muutenkin harrastamme ”budjettimatkailua” eli pyrimme etsimään edullisia vaihtoehtoja :). Legolandissa esim. hotellit näyttivät tosi kalliilta… Kun taas Disneylandista onnistuimme löytämään tosi edullisen pakettiratkaisun. Pitääpä miettiä.

   Tykkää

 2. Nyt myös McDonaldsin perhekerhon etuna lasten lippu – tällainen tuli tänään sähköpostiini:
  ”Nyt Perhekerhon uutena etuna yksi lasten vapaalippu aikuisten lipun oston yhteydessä LEGOLAND® lipunmyynnissä. Lataa kuponki täältä. Kupongin arvo on 39€.” Ajattelin vinkata, josko olisi jollekin matkaa suunnittelevalle hyötyä!

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s