Taas tuli käyttöä Pilttipurkeille!

Viime kirjastokäynniltä mukaan tarttui näin ihania kirjoja:

Eli Claire Montgomerien” Intona virkkaukseen!”, Emma Hardyn  ”Intona ompeluun” sekä Emma Hardyn: ”Ekoaskartelua lapsille”. Oli aika hassua, kun etsimme tytön kanssa kirjoja eri puolilta hyllyä ja yhtäkkiä tyttö tuli joko tuon ompelu- tai virkkauskirjan kanssa ja minä olin juuri ottanut käteeni saman sarjan toisen kirjan! Tuli melkein tunne telepatiasta! Ja nyt vasta alkaessani kirjoittaa tätä postausta huomasin, että tuo kolmas kirjahan onkin saman kirjailijan tuotos kuin ompelukirjakin! Näissä kaikissa on toinen toistaan houkuttelevamman tuntuisia ohjeita! Kuvat ovat upeita!

Myös tällainen kirja eksyi meille kirjastosta. Ilmeisesti pienenä vihjeenä tytöltä minulle… Kirjan kuvat ovat kyllä kieltämättä hellyttäviä!

Meillä on joka toinen lapsi sairaana. Tytöllä todettiin elämänsä ensimmäisen kerran korvatulehdus nyt 9-vuotiaana ja hän on antibioottikuurilla. Hieman pelkäsin, että pöpö iskisi myös Sami Hyypiä Akatemian leirillä olleeseen vanhimpaan poikaan ja että hän joutuu pian tulemaan normaalia aikaisemmin pois leiriltä, mutta onneksi leiri meni hyvin, ilman sairastumista.  Olen nyt itse ollut lasten sairastelun vuoksi lähes viikon sisätiloissa ja alan ilmeisesti mökkihöperöityä, kun eilen innostuin sitten virkkaamaan suojuksia lasipurkeille tuon virkkauskirjan innoittamana. Ensimmäisestä tekeleestä tuli niin iso, ettei sille oikein löytynyt sopivaa purkkia kotoa. Järkevä ihminen tietysti etsisi purkin ennen kuin alkaa väsäämään sille suojusta.  Järkevä ihminen ei myöskään alkaisi väsäämään purkin suojuksia, joita ei välttämättä tarvitse, iltana, jolloin aikaa tuntuu muutenkin olevan liian vähän. Ehkä tämä sopii johonkin lasten leikkeihin… Pari pienempää tein Pilttipurkkien ympärille ja niissä on nyt lasten Fiskarsit ja virkkuukoukku. No, vierähtäähän se ilta näinkin… Tuo oli kyllä hauskaa ”aivot-narikkaan” puuhaa…

 

Tänään lapset innostuivat taas tutkimaan värien sekoittumista. Sekoitimme Pilttipurkkiin vettä ja hieman maalia. Teimme näin kaikki päävärit. Sitten lapset kokeilivat kaataa kahta väriä tyhjään Pilttipurkkiin. Mitä värejä syntyikään…

028029031032

Purkit kaipasivat myös maalausta.

036

Väreihin liittyen leikimme tänään maalarileikkiä, johon liittyy seuraava loru:

”Maalari maalasi taloa,

sininen vai punainen,

mikä onkaan väri sen?”

Lorun lukemisen aikana vaihdan selkäni takana kahta esinettä, sinistä ja punaista (minulla oli tänään parempien puutteessa kynät). Kun loru loppuu, lapsi valitsee käsistä toisen ja yrittää arvata, onko kädessä sininen vai punainen esine. 3-vuotias ihastui tähän leikkiin.

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s