Uusi idea pilttipurkkikansi-peliin (*mikä sanahirviö*) sekä lasten luovia tuotoksia

Keksin tänään, että nämä Pilttipurkkien kansista tekemäni kortithan tarttuvat magneettiin! Meidän magneetilla ne tarttuvat ainoastaan takapuolelta, mutta en tiedä, tarttuisivatko vahvemmalla magneetilla etupuoleltakin? Teippasin magneetin langanpätkään kiinni ja nyt kortteja voi onkia! Ongituista saaliista voi etsiä pareja ja/tai harjoitella nimeämään kuvia. Parien löytämisestä voi myös kilpailla.

 

006005

Tänään teippasin useamman paperin yhteen yhdeksi isoksi ja annoin lasten kokeilla uusia sormivärejään vahakankaalla suojatun keittiön pöydän päällä ”vapain käsin”.  Pienoisen sotkun keskeltä löytyi näin ihanan keväinen kuva! Taiteilijoina tällä kertaa kaksi keskimmäistä lastamme. Me teimme usein lapsina veljeni kanssa kuvia tällaisille isoille papereille yhteistyönä. Kuvista tuli upeita, kun kaksi lasta piirsi yhteisesti sovistusta aiheesta samalle paperille. Me tosin maalasimme usein ulkona pihalla ja siihen on kyllä syynsä… Auringon paisteessa oli ihanaa maalata! Ja pelata Monopolia nurmikolle levitetyn peiton päällä…

Tyttö haluaisi kovasti kirjoittaa omaa blogia, mutta olen sanonut, että hän on vielä aivan liian nuori. Minun blogini kautta hän saa toki esitellä teoksiaan jatkossakin! Minulle on tähän asti oltu blogissa todella kilttejä – kiitos siitä kaikille lukijoilleni! – mutta olen kuullut, että joskus blogeista saatu palaute voi olla aika kurjaakin – on siis parempi, että minä aikuisena otan tarvittaessa huononkin palautteen vastaan.

Tänään tyttö sitten aloitti oman julkaisemattoman ”bloginsa” Wordilla. Hän harjoitteli kirjoittamista, kuvien liittämistä tekstiin, kuvakoon muokkaamista, leikkaamista jne. Yllättävän näppärästi hän muokkasi tekstiään. Tämä oli mielestäni ihana oivallus hänen ”blogissaan”: ”Joku rakastaa koiraa tai kissaa, mutta elämässään ei ole rakkaampaa kuin oma perhe”. Tekstin ympärille hän asetteli sydämiä, kuvan perheestä, koiran ja kissan ♥.

Nyt hyvää yötä kaikille!

Mainokset

2 thoughts on “Uusi idea pilttipurkkikansi-peliin (*mikä sanahirviö*) sekä lasten luovia tuotoksia

 1. Mä toimitin lapsena omaa lehteä, jonka isä sitten printtasi töissä ja jota lähetettiin sukulaisille ja jaettiin naapureille. Jos innostuu kovasti tekemään ja tykkää paljon kirjoittamisesta niin se voi olla turvallisempaa kuin blogin pitäminen, kun tietää ketkä lukijoina ovat.

  Tykkää

  • Oi, haaveiln lapsena, että voisin kirjoittaa lehteä, jota lähetettäisiin useammalle lukijalle!!! Meillä vain ei ollut sellaisia välineitä. Tein sitten käsin yksittäiskappaleita lehdestäni sekä kirjoja omaan ”kirjastoomme”.

   Tyttö on nyt kirjoittanut Word:lla ”omaa blogia” – siis sellaista, jota ei julkaista, mutta jonka kautta saa harjoitella kirjoittamista, kuvien liittämistä jne. Olisikin tosi kiva idea tehdä tekstistä lehti ja lähettää esim. kerran kuussa sukulaisille! Kiitos vinkistä!!! Kerrassaan ihana idea, joka ilahduttaisi muitakin kuin tyttöä itseään!

   Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s