Ikkunamaalausta ja leikkivarjoilua

Tänään ikkunamaalasimme 3-vuotiaan kanssa. Tein reunat mustalla rajausvärillä muovikalvon päälle  jo eilen ja annoin värin kuivua yön yli. Kuva oli helppo piirtää siten, että laitoin kuvakirjan, jossa oli haluttu kuva, muovikalvon alle ja sitten vain piirsin viivaa pitkin. Tänään poika väritti kuvan isosiskon avustuksella. Kun kuva on kuiva, se irtoaa helposti muovikalvolta ja voidaan siirtää ikkunaan, jääkaapin oveen tms. uudestaan ja uudestaan. Poika ilahtui uudesta Salaman kuvasta! Kyllähän itse tehty on aina itse tehty!

Meillä on tällainen paketti ikkunavärejä:

Kuinka moni on kokeillut? Voin sanoa, että tämä on kivaa puuhaa!

Entäpä moniko on kokeillut leikkivarjoilua?

Leikkivarjo on tosi kiva väline isomman lapsiryhmän liikuntatuokioon! Yllättävän isonkin lapsiryhmän kanssa pärjää yksin, kun lapset pitelevät varjosta kiinni – varjo yleensä kiinnostaa lapsia ja innostaa leikkimään. Toisaalta haittapuolena on, että tuokio vaatii melko ison tilan.

Kivoja leikkiohjeita varjon kanssa löytyy esimerkiksi täältä:

http://www.mll-lahti.fi/files/95441243948045VINKKEJLEIKKIVARJOLEIKKEIHIN.pdf

Sirkusteltta on yksi omista suosikeistani! Leikki vaatii koko ryhmän yhteistyötä!

Olen itse tykännyt käyttää varjon kanssa myös palloja: esimerkiksi ”popcorn-kone”-leikissä pieniä palloja ravistellaan voimakkaasti varjon päällä niin, että ne hyppivät. Isoa pehmeää palloa voidaan pomputella varjon päällä yrittäen saada sen jonkun kohdalta pomppaamaan ulos ja toisaalta pitäen pallon varjon päällä omalla alueella. Myös hernepusseja voi käyttää.

Yleensä itse suunnittelen leikkivarjo-tuokion siten, että siinä on hieman rauhallisempia osioita, nopeampia osioita sekä lopuksi rentoutuminen (esimerkiksi lepäämistä varjon päällä, kukin lapsi omalla värialueellaan vaikkapa lyhyttä satua kuunnellen tai hierontapallolla hieronnasta nauttien).

Mainokset

2 thoughts on “Ikkunamaalausta ja leikkivarjoilua

  1. It’s a good blog as well as interesting and fun to read.I’m a massive of the things mentioned. Furthermore, I take pleasure in studying the feedback, but yet find that a lot of people need to stay on the subject matter so that they can add value to the original content. I would also encourage everyone to book mark this website in your preferred service to help spread your message.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s