Pullantuoksua

Tänään alkoi yhtäkkiä tehdä mieli pullaa. Päätinkin kokeilla ensimmäistä kertaa tätä Kinuskikissan ohjetta: http://www.kinuskikissa.fi/pullataikina/ . Kardemummaa meiltä ei harmikseni löytynyt – sekin kuuluu lempimausteisiini ja käytin juuri viimeiset rippeet erääseen ruokaan. Myöskään raesokeria ei löytynyt, vaan käytin sen tilalla tavallista. Muutoin yritin noudattaa Kinuskikissan ohjetta tunnollisesti – paitsi että rasvankin sulatin kyllä vastoin ohjetta mikrossa…

Kokeilin ensimmäistä kertaa myös Kinuskikissan äidin ohjetta kohottaa taikina mikrossa: http://www.kinuskikissa.fi/?p=4428 . Enpä ole ennen moisesta kuullutkaan – näköjään aina oppii uutta! Kikka toimi mainiosti ja taikina kohosi reippaasti. Pullista tuli tosi hyviä – tein niistä vain vähän liian isoja, kun taikina tosiaan kohosi reippaasti vielä uunissakin… Kiitos sekä Kinuskikissalle että hänen äidilleen hyvistä ohjeista!

Vanhin poika halusi tehdä omista pullistaan laskiaispullan tapaisia – vatkasin siis vielä jääkaapista löytyneen kerman pullan väliin. Joskus olen muuten tehnyt laiskan emännän laskiaispullia Pirkan voitelua ja paistamista vaille valmiista pullista. Käytin tuolloin vieläpä valmiskermavaahtoa suoraan purkista kera valmismansikkahillon (*tunnustuksia*). Tuolloin oli aikamoisen kiireinen päivä ja pojan teki kaupassa kovasti mieli laskiaispullia (*selittelyä*). Ne olisivat kuitenkin valmiina maksaneet koko porukalle aika lailla ja teimme sitten tämmöisen kompromissin. (*=Kiireisen (lue laiskan) emännän pikavinkki*)

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s