Futis-kuulumisia

futiskenttäTänään oli ihanan aurinkoinen päivä! Taitaa se kevät pikkuhiljaa tulla… Minunkin piti jo vaihtaa untuvatakki ohuempaan, vaikka vilukissa olenkin… Vanhin poika on ollut tosi tyytyväinen, kun lähi-futiskenttämme on saatu raivattua lumen keskeltä – hänen joukkueensa kentälle on meiltä aika matka, eikä sinne voi mennä harjoittelemaan aina, kun huvittaa, mutta tänne lähikentälle voi, jos vain sekaan mahtuu! Tänään paikalla oli paljon pelaajia, vaikka kuvassa näyttääkin tyhjältä. Myös tyttö ja kolmevuotias pääsivät tänään pelaamaan! Kolmevuotiaskin on jo yllättävän taitava pallon käsittelijä. Vanhin poika on osallistunut viime aikoina moneen turnaukseen ja käynyt ahkerasti treeneissä. Pieniltä loukkaantumisiltakaan ei ole vältytty. Intoa on edelleenkin vaikka muille jakaa.

Olen itse viime aikoina  tutustunut jalkapallomaailmaan lukemalla peräti kolme futisaiheista kirjaa: Luca Caiolin: Lionel Messi, Poika, josta tuli jalkapallolegenda, David Lagercrantzin: Minä, Zlatan Ibrahimovic sekä Olli Hakalan Sami Hyypiä, Voikkaalta Valioliigaan. Mielenkiintoisin näistä oli mielestäni Zlatanista kertova kirja, joka kertoi avoimesti Zlatanin elämästä sekä jalkapallomaailman kovuudesta. Messistä ja Sami Hyypiästä kertovat kirjat olivat makuuni hieman liian ”kiiltokuvamaisia” ja ehkä keskittyivät liikaakin pelkkien pelien kuvailuun. Olisin halunnut tietää enemmän esimerkiksi heidän lapsuudestaan, vaikka toisaalta kyllä ymmärrän senkin, että he halunnevat pitää selkeän eron yksityisyyden ja julkisuuden välillä. Toisaalta Messistä ja Hyypiästä kertovat kirjat voisin antaa poikani luettaviksi koska tahansa, Zlatanin kirjan kohdalla miettisin hieman – hän kun ei ole ollut aivan puhdas pulmunen, minkä kertookin kirjassa avoimesti. Toisaalta hän tuntuu ottaneen mokistaan opikseen eli sikäli voisin kyllä antaa lapseni kirjan lukea. Hän ei toistaiseksi ole lukenut näistä yhtäkään kokonaan, vaikka joukkuekavereilla on kuulemma ollutkin leireillä iltalukemisena sekä Zlatanista että Messistä kertovat kirjat. Sami Hyypiän tarina oli siinä mielessä mielenkiintoinen, etten ollut tiennyt hänen toimineen jopa Liverpoolin kapteenina ja voittaneen sekä Euroopan Supercupin, UEFA-cupin ja Englannin cupin. Aikamoinen saavutus pieneltä paikkakunnalta tulevalta suomalaispelaajalta!

Mainokset

2 thoughts on “Futis-kuulumisia

  1. Hassua; kävin juuri kommentoimassa blogiisi ja sain viestin sinulta omaani – taidamme molemmat harrastaa tätä bloggailua näin iltaisin lasten nukkuessa :).

    En ole ennen ollut kovin kiinnostunut jalkapallosta, mutta olen ajatellut, että on hyvä perehtyä asiaan edes hieman. Ja olen alkanut itsekin aidosti kiinnostua, kun näen perheen miesten innon lajia kohtaan. Poikaan teki ainakin vaikutuksen, kun tiesin, missä joukkueissa Zlatan on pelannut jne. :).

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s