Aakkospeli pilttipurkkien kansista

   006007

3-vuotias poika on alkanut kiinnostua aakkosista – luultavasti seuratessaan vanhempien sisarusten läksyjen tekoa ja isosiskon lukemaan opettelua. Sisko myös pitää veljelle ahkerasti koulua, jossa poika jää välillä jälki-istuntoon ja äidille tulee tiedotteita huonosta käytöksestä :). Jännää sikäli, että tyttö itse ei tällaisia ole saanut…

Olen jo jonkin aikaa säästänyt ja pessyt pilttipurkkien kansia ja tänään ne pääsivät viimein käyttöön. Tein Wordin ja Clip Artin avulla kuvat ja kirjaimet, jotka liimasin kansien sisäpuolille. Säilytysrasia syntyi peltisestä keksipurkista.

Peliä voi pelata joko muistipelinä siten, että parin muodostaa kirjain sekä sana, joka alkaa kyseisellä kirjaimella tai sitten niin, että kuvat ja kirjaimet on käännetty näkyviin ja lapsi etsii parit – vaikkapa kuvatekstien avulla alkuun. Alussa peliin kannattaa ottaa mukaan vain muutama kansi. Me innostuimme pelaamaan tänään porukalla koko kasalla, mikä oli tietysti liian haastavaa 3-vuotiaalle, mutta kovasti hän yritti ja ainakin sanat ja kirjaimet tulivat hieman tutuiksi, kun toistimme niitä kansia avatessamme. Jopa vauva seurasi peliä pöydän ääressä syöttötuolissa istuen.

Mainokset

6 thoughts on “Aakkospeli pilttipurkkien kansista

  1. Kiva, jos oli hyötyä! Tämä on ainakin hauska tapa harjoitella kirjaimia ja tuota KIM-peliä suosittelen myös. Siihenhän voi ottaa mukaan esimerkiksi vain kirjainkortteja, vaikka niitä vaikeimmin muistettavia.

    Tykkää

  2. I�m impressed, I must say. Actually rarely do I encounter a weblog that�s each educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your idea is excellent; the issue is one thing that not sufficient people are talking intelligently about. I’m very completely satisfied that I stumbled throughout this in my seek for one thing relating to this.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s