Graffiteja olohuoneessa

Vanhin poika innostui koulussa graffiteiden piirtämisestä ja harjoittelu jatkui kotonakin. Koulussa pojat pääsivät kokeilemaan spraymaalia. Kotona täytyi tyytyä tusseihin.

 

Wikipedia tietää kertoa graffiteista seuraavaa:

Graffiti on kirjoitus tai maalaus, joita on tehty kautta aikojen erilaisilla sopivilla piirtimillä, nykyisin yleensä tussilla tai spraymaalilla. Graffiti voi olla usean neliömetrin kokoinen maalaus tai pieni kirjoitus esimerkiksi vessan seinässä, joita yleisimmin kutsutaan ”tageiksi”.

Sana graffiti on johdos italian kielen verbistä graffiare (raaputtaa), joka edelleen on laina kreikan kielen verbistä γραφειν (graphein) eli kirjoittaa.

Usein graffiti tehdään ilman lupaa, mutta myös laillisia graffitin maalauspaikkoja on joissain kaupungeissa. Esimerkiksi joissain paikoissa voi ”tilata” graafitin oman talon seinälle. Maalaaja on sitten ammattilainen.

Asenteet graffiteja kohtaan vaihtelevat. Jotkut kannattavat ankaraa nollatoleranssia, toisten mielestä graffitit ovat osa urbaania kulttuuria. Graffitien ja tagien tekeminen ilman lupaa on laitonta useimmissa maissa, myös Suomessa.”

Youtubessa on useita videoita, joissa opetetaan graffitien tekoa vaihe vaiheelta. Esimerkiksi tässä on kiva video: http://www.youtube.com/watch?v=gFm-P8MdFxg . Mielestäni nämä ovat laillisiin paikkoihin ja hyvin tehtyinä kauniita!  Tässä pojan tekemässä kuvassa on mielestäni ihana sanoma! Rauhaa!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s