Helppo Sacher-kakku

Vanhin poika ”tilasi” tänään Sacher-kakkua – lempikakkuaan –  ja hän kyllä tietää, mistä naruista pitää vetää, että äidin saa tekemään oman toiveensa mukaan – on itseasiassa tiennyt jo vauvasta asti :). Tänään hän sanoi, ettei missään saa parempaa kakkua :)! Ja äiti tietysti suli ja ryhtyi leipomaan…

Alunperinhän sacherkakku on wieniläinen suklaakakku. Tässä hieman Wikipediasta lainattua tietoa:

”Sacherkakku (saks. Sacher-Torte) on perinteinen wieniläinen suklaakakku, jossa on kerros aprikoosihilloa sekä suklaakuorrutus. Ruhtinas Klemens Wenzel von Metternichin keittiömestari Franz Sacher kehitti kakun vuonna 1832[1].

Hänen poikansa Eduard Sacher keksi lisätä kakkuun aprikoosihillokerroksen sekä suklaakuorrutuksen oppivuosiensa aikana hovisokerileipuri Demelin luona. Vuonna 1876 Eduard Sacher perusti Wieniin Hotel Sacherin ja Sacher-ravintolan.

Original Sacher-Torte eli ”alkuperäinen Sacher-kakku” on Hotel Sacherin rekisteröity tavaramerkki, ja sen resepti on salainen. Tätä kakkua voi saada ainoastaan Wienin ja Salzburgin Hotel Sacherista, Innsbruckin ja Grazin Café Sacherista, Bolzanon Sacher Shopista sekä Wienin lentoaseman tax-free-alueelta. Lisäksi kakkua ja muita Sacher-tuotteita voi tilata Hotel Sacherin verkkokaupasta. Vuoteen 1965 asti nimen käytöstä käytiin pitkään oikeustaistelua Hotel Sacherin ja Demel-konditorian välillä, sillä ennen sitä Demel markkinoi myös omaa Sacher-kakkuaan nimellä Original Sacher-Torte. Nykyään Demelin kakun nimi on Demel’s Sachertorte. Demelin kakku eroaa Hotel Sacherin kakusta näkyvimmin siinä, että aprikoosihillokerros on välittömästi suklaakuorrutuksen alla eikä kakun keskellä.”

Sacherkakusta on olemassa monia monimutkaisia reseptejä, mutta tämä minun on tosi helppo. Tätä voisi ehkä kutsua Sacher-tortuksikin, koska tämä on sen verran matala.  Minulle mataluus sopii, koska en ole kovin hyvä leikkaamaan kakkupohjia ja tämä täytyy saada vain kahteen osaan eli yksi leikkaus riittää! Maku on kuitenkin mielestäni yhtä hyvä kuin maistamissani monimutkaisemmillakin resepteillä tehdyissä Sacher-kakuissa. Tuota ”alkuperäistä Sacher-kakkua” tosin en ole koskaan päässyt maistamaan.

Reseptissäni pohjaan tulee:

4 kananmunaa

2dl sokeria

200g voita

170g tummaa taloussuklaata ( itse käytän Fazerin taloussuklaata)

2 1/2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1. Sulata voi ja anna jäähtyä.

2. Sulata suklaa. Sulatin itse mikrossa välillä sekoitellen.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe.

5. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen voisula, sulatettu suklaa ja jauho-leivinjauheseos.

6. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.

7. Paista 175-asteisessa uunissa n.45 minuuttia.

8. Jäähdytä.

9. Leikkaa kahdeksi levyksi.

Täytteeksi tulee aprikoosimarmeladia.

10. Levitä aprikoosimarmeladia kerros pohjimmaiselle levylle. Nosta toinen levy päälle ja sivele sekin marmeladilla. Sivele marmeladia myös reunoille.

Kuorrutukseen tulee:

170g tummaa taloussuklaata (käytän tähänkin Fazeria!)

2tl voita

1dl kuohukermaa

11. Sulata suklaa kuorrutusta varten. Tein tämän taaskin mikrossa välillä sekoitellen.

12. Lisää voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä haaleaksi.

13. Kaada kuorrute kakun pinnalle ja levitä tasaiseksi – myös reunoille.

Kakku on mielestäni parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään – siis sikäli mikäli siitä on enää mitään jäljellä siinä vaiheessa :).

Mainokset

9 thoughts on “Helppo Sacher-kakku

  1. Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Lasten kakkuja ja leipomon leivonnaisia | Lastensilmin

  3. Oh my! That all looks too good, much better than most of the teas I have been to. I have had a cainrvg for egg salad. Maybe that is on the list next time JOhn is out of town (he hates egg salad). Rosa looks quite the part of a proper tea companion. I would have swiped the tartare too. Good job Rosa.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s