”Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa?!”

Tunteellinen siili
Oi, sanoi siili,olen tunteellinen siili,

olen hyvä, kiltti, hellä.

Ja kelläpä, kellä

on vastaansanomista?

Se vain on surullista,

että piikkikuoren alla siilin hellyys piili.

Oi, sanoi siili,

olen surullinen siili,

niin yksinäinen jotta!

Ja se on aivan totta:

Se yksinänsä eli

ja piikein piikitteli,

ja piikkikuoren alla

sitten itkeskeli.

— Kirsi Kunnas

Tunteellinen siili ja muut ihanat lorut, runot ja laulut sopivat hyvin loru- ja laulupusseihin! Nämä yksinkertaiset pussit yleensä kiinnostavat lapsia uudestaan ja uudestaan. Kortteja on helppo askarrella kartongista. Kuvituksena voi käyttää vaikka kiiltokuvia tai sitten leikata kortin kivan malliseksi. Kortista saa vankemman joko laminoimalla tai sitten muovittamalla kontaktimuovilla molemmin puolin. Meillä on pusseina ihan Ikeasta löydetyt pikkupussukat. Nämä ovat kivoja myös kotikäytössä!

Mainokset

5 thoughts on “”Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa?!”

 1. Mä tein joskus lapsille lorukortit niin, että saivat kortin aamulla joulukalenterista. Ihan joka aamu ei ollut lorukorttia, joten ei niitä ihan kahtakymmentäneljää ole. On olleet kyllä kovassa käytössä ja tykättyjä.

  Tykkää

 2. Huomasin nyt ankka-laulukorttia tarkemmin katsoessani, että laulun sanat on leikelty kortin taakse ihan miten sattuu :)! En ole laulaessani edes huomannut, kun osaan sanat ulkoa…. 🙂 Mutta laulussa on siis ideana, että ensin lähtee joko 5 tai 3 (pienemmille lapsille olen yleensä ottanut vain 3 ankkaa, jottei leikki veny liian pitkäksi ja mielenkiinto säilyy loppuun asti) ankkaa leikkimään vuorten taa ja aina yksi ankka vähemmän palaa takaisin, kunnes lopulta yksikään ankka ei palaa. Tällöin lammesta nousee iso isä ankka, joka sanoo kovalla äänellä KVAAK ja kaikki ankat tulevat takaisin. Onkos tämä teille tuttu laululeikki? Tämä on ollut yleensä yksi lasten suosikkilaululeikeistä niin päiväkodissa kuin meillä kotonakin… Tosin, jos laulua tarkemmin miettii, niin onhan se vähän tietyllä tavalla asenteellista, että lapsoset eivät palaa äidin kutsuessa, mutta kun isä korottaa äänensä, niin heti kaikki pienet ankat palaavat kiltisti kotiin.

  Tykkää

  • Tuttu laulu on. Yhdessä vaiheessa laulettiin sitä etenkin pukiessa, kun pikkusisko oli vielä pieni ja pukeminen aiheutti yleensä karjumista. Pojista taas oli silloin hauska valita mistä numerosta aloitetaan laulu. Eräänkin kerran aloitettiin tuhannesta. (ei kyllä ihan loppuun saakka laulettu.)

   Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s