Lasten vaikeat kysymykset

Lapset tunnetusti kyselevät paljon eikä vanhemman tietämys aina riitä näihin kysymyksiin vastaamiseen. Meillä ainakin lapset esittävät useinkin kysymyksiä, joihin en osaa vastata… Törmäsin tänään kivaan sivustoon, jonne voi lähettää lasten omia tiede-aiheisia kysymyksiä. Täältä saattaisi löytyä apua: http://www.hs.fi/tiede/Miksi+ihminen+v%C3%A4syy+Juuso+Alhonsuo+12/a1362731877170 . Lapset olivat esittäneet tuolla tosi kivoja kysymyksiä! Olisitko itse osannut vastata 12-vuotiaan Juuson esittämään kysymykseen: ”Miksi ihminen väsyy?” ?

Vähän alempaa löytyi myös mielenkiintoinen Jani Kaaron kolumni ”Antakaa lasten olla kurittomia” http://www.hs.fi/tiede/Antakaa+lasten+olla+kurittomia/a1361154153982 . Tässä pieni lainaus mielestäni hyvin kirjoitetusta kolumnista: ”Rakastakaa siis, ihmiset, rakastakaa kurittomia, raivoavia ja änkkäränkkiä muksujanne. Kuiskatkaa kiukkupussin korvaan ”tiedätkö mitä, olet hyvä tyyppi.” Puhukaa lapsillenne nyt, koska niin kauan kuin he ovat pieniä, he haluavat oppia ja kuunnella.”

Mainokset

One thought on “Lasten vaikeat kysymykset

  1. Päivitysilmoitus: Lasten vaikeat kysymykset | lastensilmin | Oppimisympäristöt | Scoop.it

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s