♥Äidin onni testasi Valio Onni -puuroja ja -vellejä♥

Uskon, että tie onnelliseen vauva-aikaan käy vatsan kautta! Siksi ei ole merkityksetöntä, millaista ruokaa vauva syö. Olinkin tosi iloinen, kun pääsimme 7-kuukauden ikäisen vauvani kanssa kokeilemaan yhteistyössä lastenlääkäreiden ja ravitsemusasiantuntijoiden kanssa kehitettyjä Valio Onni -valmispuuroja ja -vellejä Buzzador-kampanjassa. Buzzadorhan on Pohjoismaiden johtava yritys Word of Mouth-ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvan markkinoinnin parissa. Yrityksellä on jo 300 000 Buzzadoria, jotka ovat minun laillani luonteeltaan uteliaita ja haluavat kokeilla uusia tuotteita ja palveluita. Buzzadorien tehtävänä on jakaa rehellisiä mielipiteitään ystävilleen ja tuttavilleen sekä internetissä että kasvotusten. Tällä kertaa apulaisbuzzadorinani toimi pikkuinen poikani.

Lähdimme apulaisbuzzadorini kanssa innokkaina noutamaan velli- ja puurotetroja heti lahjakortin saatuani. Ihastelin kaupassa, kuinka paljon erilaisia makuja olikaan tarjolla – varmasti jokaiselle jotakin! Jo ihanan värikkäistä, sydämin koristelluista pakkauksista näkee, että nämä tuotteet on suunniteltu tärkeille ihmisille. Lisäksi tämän kauniin pakkauksen voi kierrättää käytön jälkeen keräyskartonkina, mikä on myös tosi hyvä juttu! Mitä nämä kauniit tetrat sitten sisältävät? Valio Onni -valmispuurot ja -vellit on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta – myös maidottomia puuroja on tarjolla. Tuotteet ovat käyttövalmiita ja niitä voi antaa vauvalle 4-8-kuukauden iästä alkaen. Valio Onni -valmispuurojen ja -vellien maitopohja vastaa koostumukseltaan äidinmaidonkorviketta. Kaikki puurot ovat lisäaineettomia, samoin osa velleistä. Niihin ei ole myöskään lisätty säilöntä- ja väriaineita tai suolaa. Sakkaroosia ei ole käytetty lainkaan. Vellien makeus tulee maidon laktoosista. Maitopohjaisiin Valio Onni -puuroihin ei ole lisätty sokeria, ja maidottomiinkin puuroihin on lisätty vain hieman hedelmäsokeria. Osa velleistä on gluteenittomia. Lisätietoja tuotteista löydät Valion sivuilta: http://www.valio.fi/onni.


Vauva sai testattavakseen valtaisan pinon toinen toistaan houkuttelevammalta kuulostavia makuja; viittä erilaista velliä ja viittä erilaista puuroa. Vellien makuvaihtoehtoina ovat kaura-, maissi-, neljän viljan-, peruna-porkkana- sekä riisivelli. Mielestäni on hienoa, että viljaisten vellien lisäksi tarjolla on myös kasviskeittomainen peruna-porkkanavelli. Puurojen makuvaihtoehtoja ovat: neljän viljan-, omena-kaura-, vadelmakaura-, vadelma-mustikka- sekä viljaisa puolukkapuuro. Puurovaihtoehdoissa pidän erityisesti luonnon marjojen käytöstä.
Pidin lapsena paljon mustikoista ja isäni sanoikin leikillään, että meidät lapset pitäisi viedä suoraan pesuhuoneeseen syömään mustikoita. No, tietäähän sen, millainen sotku tulee, jos pyöreä mustikka tipahtaa matolle ja joku sattuu tallaamaan sen päälle… Lapsiperheessä tällaista sattuu tuon tuostakin. Valio Onni vadelma-mustikka puurossa nämä luonnon voimamarjat ovat huomattavasti helpommin syötävässä muodossa!

Mietin, että nämä Valio Onni -valmispuurot ja -vellit olisivat erinomaisia esimerkiksi retki- ja matkaeväinä. Tetrat on helppo ottaa mukaan, koska avaamaton pakkaus säilyy huoneenlämmössä. Näin etelän lomallakin pikkuinen matkailija voi syödä tuttua ja turvallista suomalaista puuroa eikä äidinkään tarvitse hääriä keittiössä puurokattilan äärellä. Kokeilin puuron syöttämistä suoraan tetrasta ja sekin onnistui näppärästi siten, että puristin tetran suusta aina sopivan annoksen kerrallaan lusikkaan. Näin reissussa voisi saada puuron syötettyä jopa ilman lautasta. Erityisesti Valio Onni -vellit olisivat mielestäni näppäriä lentoeväitä vauvalle – koneeseenhan saa ottaa myös jonkinverran nestemäistä vauvanruokaa, kunhan ne pakkaa turvatarkastuksen helpottamiseksi erillliseen pussiin alkuperäisissä pakkauksissa ja esittää turvatarkastuksessa. Tuttipullon imeminen lentokoneen noustessa ja laskiessa voi jopa vähentää vauvan ilmanpaineen vaihtelusta johtuvaa korvakipua.

Muistan elävästi tilanteen, kun olimme perheeni kanssa palaamassa etelän lomalta ja vauva (tämän kertaisen apulaisbuzzadorini nyt jo 3-vuotias isoveli) nukkui sylissäni, kun olimme juuri nauttimassa harvinaisen herkullista lentokonelounasta. Yhtäkkiä hän säpsähti hereille ja meinasi samalla kaataa kumoon koko eteeni levitetyn pöydän. Onneksi pöydällä ei ollut mitään kuumaa! Sain lapsen lopulta jotenkin rauhoitettua, mutta luulen, että pullollinen velliä olisi saattanut saada hänet nukahtamaan saman tien uudelleen!

Valio Onni -puurot ja -vellit toimivat tietysti myös normaali arjessa helpottaen ja nopeuttaen arjen ruokarutiineja silti tinkimättä ruuan laadukkuudesta. Kiireisessä arjessa tällaiset valmistuotteet ovat suuri apu! Olemme nyt kokeilleet Valio Onni -valmispuuroja ja -vellejä vajaan viikon. Olen itse ollut tuotteisiin erittäin tyytyväinen ja uskon, että tulen jatkossakin tarjoamaan niitä vauvalleni.

Entäpä sitten hovimaistajamme oma mielipide? Kaikki puurot maistuivat vauvalle hyvin, mutta jotenkin tuntui, että kaikkein mieleisin maku oli ehkä sittenkin juuri vadelma-mustikka-puuro. Onkohan mieltymys mustikkaan geneettistä? Neljän lapsen äitinä olen huomannut, että lapsilla on erilaisia makumieltymyksiä jo hyvin pienenä eli kannattaa kokeilla, mikä maku on oman vauvasi suosikki! Tarjosin puuroja lähinnä aamu- ja iltapalaksi. Puuroannoksen täyttämällä mahalla vauva nukkui autuaasti koko yön. Myös vauvan maha toimi hyvin koko kokeilujakson ajan. Näin innokkaana hän avasi suunsa puuroannosta odottaessaan ja äidin hämmästykseksi tarttui myös itse lusikkaan yrittäen syödä omin avuin. Äiti ei tainnut lusikoida herkkua tarpeeksi nopeasti.Myös kaikki vellit maistuivat vauvallemme – ehdoton poikani suosikkimaku tuntui olevan peruna-porkkana. Itku pääsi, kun pullollinen peruna-porkkana-velliä oli juotu loppuun. Onneksi kaapista löytyi vielä toinenkin tetra! Vellejä voi tarjota nokkamukista, vellitutillisesta tuttipullosta tai lusikalla lautaselta niin aamu-, väli- kuin iltapalaksikin. Tosin jos aiot tarjota velliä reissussa tuttipullosta, suosittelen harjoittelemaan tätä ensin kotona – ainakin meidän vauvalla, joka ei ole tottunut imemään maitoa paksumpaa nestettä tuttipullosta, kesti hieman ennen kuin hän oppi oikean imemistekniikan. Erityisesti reissussa nokkamuki tai tuttipullo lienee kuitenkin siistein tapa tarjota velliä vauvalle.

Meidän vauvallemme sekä puurot että vellit maistuivat huoneenlämpöisinä, mutta toki ne voi myös lämmittää joko mikrossa tai vesihauteessa pakkauksen ohjeen mukaan.

Tämän kertainen buzzaus on hyvä päättää tyytyväisen maistelijan onnelliseen mustikansiniseen hymyyn – voisiko vauva enää tämän selkeämmin kertoa mielipidettään Valio Onni -tuotteista? ♥

Mainokset

2 thoughts on “♥Äidin onni testasi Valio Onni -puuroja ja -vellejä♥

  1. A tooth (plural teeth) is a mignonne, calcified, whitish structure found in the jaws (or mouths) of multitudinous vertebrates and habituated to to ease up down food. Some animals, strikingly carnivores, also partake of teeth for hunting or owing defensive purposes. The roots of teeth are covered sooner than gums. Teeth are not made of bone, but to a certain extent of multiple tissues of varying density and hardness.

    The ordinary systematize of teeth is nearly the same across the vertebrates, although there is sizeable modulation in their show up and position. The teeth of mammals drink esoteric roots, and this decoration is also rest in some fish, and in crocodilians. In most teleost fish, regardless how, the teeth are fastened to the outer outside of the bone, while in lizards they are fixed devoted to to the inner surface of the jaw by the same side. In cartilaginous fish, such as sharks, the teeth are joined by tough ligaments to the hoops of cartilage that accumulate the jaw.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s