Pojan ensimmäinen tiikerikakku ja äidin kokeilema suklaaraemuffini-ohje

Olemme viettäneet viikonloppuna aikaa ihan kotosalla. Eilen vanhimmalla pojallakin oli harvinainen päivä, kun ei ollut menoa minnekään – ihan lepopäivä siis! Poika halusi kokeilla ensimmäistä kertaa tiikerikakun tekemistä yksin. Hän puuhaili yksin keittiössä, vain muutaman kerran hän tarkisti minulta ohjeita. Aika hieno kakku mielestäni tuli ensikertalaisen tekemäksi! Olen aikoinaan ottanut ohjeen kotikokki.net:sta. Kakkua on tehty tällä ohjeella meillä usein. 3-vuotias poika tunnisti tiikerikakun jo ennen kuin osasi paljoakaan muita sanoja – näytti eräästä kuvastosta sormella hienoa tiikerikakun kuvaa ja totesi ”tiikeikakku”.

Tässä ohje teillekin:
Vanhanajan tiikerikakku
250g voita tai margariinia
350g=n.4dl sokeria
400g=n.6dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
vaniljasokeria

1.Vaahdota voi.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, leivinjauhe jauhoihin sekoitettuna, jauhot ja voivaahto. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita kaakaojauhot toiseen osaan (ja vaniljasokeri toiseen).
3. Laita taikinoita vuorotellen voideltuun kakkuvuokaan (en käytä korppujauhoa, vaikka ohjeessa käsketäänkin).
4. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Itse innostuin kokeilemaan suklaaraemuffinien ohjetta kirjasta ”Maittavat Suklaaherkut”.
Ohje oli tämmöinen (12kpl):
100g pehmeää margariinia
225g hienoasokeria
2 isoa munaa
150g maustamatonta jogurttia
5rkl maitoa
275g jauhoja
1tl soodaa
175g tummia suklaarakeita (minä pilkoin taloussuklaata pieniksi paloiksi)

1. Laita paperivuoat muffinipellille.
2. Vaahdota margariini ja sokeri puukauhalla kulhossa. Vatkaa vähitellen sekaan kananmunat, jogurtti ja maito.
3. Siivilöi joukkoon jauhot sekä leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Sekoita suklaarakeet joukkoon. Jaa taikina paperivuokiin. Paista 190-asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes taikinaan pistetty puuvarras tulee puhtaana ulos. Anna muffinien jäähtyä 5 minuuttia ja nosta ne sitten muffinipellistä kakkuritilälle jäähtymään kunnolla.

Kirjassa muffineihin ei tullut kuorrutetta, mutta meidän on tehnyt pitkään mieli kokeilla muffinsien kuorruttamista. Löysin kaupasta vaahtoutuvaa suklaakermaa, jonne sekoitin maustamatonta tuorejuustoa. Pursotin leivinpaperista tehdyllä pursottimella kuorrutusta vapaalla kädellä. Ensin lapset olivat innoissaan – heidän mielestään kuorrutetut muffinsit olivat hienoja, mutta kun maistiaisten aika tuli, eivät he tykänneetkään kuorrutteesta. Minustakin muffinsit olivat paljon parempia ilman kuorrutetta – tällä kertaa olisi kannattanut siis pitäytyä kirjan ohjeessa – onneksi en ehtinyt kuorruttaa kaikkia! Älkää siis kokeilko tätä kuorrutetta kotona! Muffinseja puolestaan kannattaa kokeilla!

Mainokset

2 thoughts on “Pojan ensimmäinen tiikerikakku ja äidin kokeilema suklaaraemuffini-ohje

  1. Its such as you read my thoughts! You appear to understand so much about this, like you wrote the guide in it or something. I think that you just can do with a few p.c. to drive the message home a little bit, but other than that, that is excellent blog. A great read. I’ll certainly be back.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s