Dinosaurus, kissa ja norsu pahvista

Tänään askartelimme pahvista dinosauruksen, kissan ja norsun kirjan ”365 hauskaa askartelua paperista ja pahvista” inspiroimina. Vartaloihin käytimme mm. pizza-laatikon puhtaaksi jäänyttä osaa :).

Ensimmäisenä teimme dinosauruksen. Piirsin pahville vapaalla kädellä dinon vartalon ja kaksi kaarevaa jalkapalaa. Leikkasimme ne irti. Leikkasimme pahvista myös paljon erikokoisia piikkejä. Muotoilimme piikit salmiakin muotoisiksi. Leikkasimme lovia häntään ja selkään sekä piikkeihin ja pujotimme piikit paikoilleen. Jalkoihin leikattiin pienet v:n malliset lovet varpaiksi ja ylös isommat lovet jalkojen kiinnittämistä varten. Myös vatsaan leikattiin kaksi lovea, joihin jalat pujotettiin paikoilleen. Tyttö maalasi dinon sekä dinolle silmän.

Tyttö halusi tehdä dinolle myös pesän munineen. Löysimme askartelutarvikkeiden joukosta muutaman askartelumunan, jotka tyttö laittoi vihreällä maalatulla pumpulilla vuorattuun keksilaatikkoon. Kylläpä odottava äiti näyttääkin onnelliselta!

Seuraavaksi valmistui yksinkertainen kissa. Ensin piirsin pahville kissan vartalon (meidän kissasta tuli melkoisen pulska), jonka leikkasin irti. Vartaloon leikattiin kaksi lovea, joista muodostui jalat. Jalkaosaan piirsin tassujen viivat ja kynnet (myöhemmin nämä vielä vahvistettiin maalilla). Keskiosan taitoin eteenpäin tassuiksi ja sivuosat taaksepäin jalustaksi. Pahvista leikattiin vielä pää, joka liimattiin vartaloon kiinni. Tämän jälkeen lisäsimme korvat ja hännän. Tyttö sekoitti oranssia maalia ja maalasi kissan. Silmät, viikset, nenän ja suun leikkasimme paperista.

Tyttö innostui tänään askartelusta niin, että halusi tehdä vielä pahvinorsun. Piirsin pahville norsun, joka leikattiin irti. Korvat piirrettiin keskeltä kahtia taitetulle pahvinpalalle. Korvan tulisi olla alaosasta suora, jotta norsu pysyisi pystyssä. Korvien väliin leikattiin pieni lovi ja vartaloon isompi lovi. Korvat pujotettiin paikoilleen. Ja taas maalaamaan ja koristelemaan! Norsulla on jopa värikäs huopa valmiina ratsastajaa varten!

Mainokset

2 thoughts on “Dinosaurus, kissa ja norsu pahvista

  1. A tooth (plural teeth) is a undersized, calcified, whitish form ground in the jaws (or mouths) of various vertebrates and used to break down food. Some animals, particularly carnivores, also partake of teeth in behalf of hunting or for defensive purposes. The roots of teeth are covered sooner than gums. Teeth are not made of bone, but degree of multiple tissues of varying density and hardness.

    The ordinary structure of teeth is nearly the same across the vertebrates, although there is respectable modifying in their show up and position. The teeth of mammals have esoteric roots, and this design is also initiate in some fish, and in crocodilians. In most teleost fish, how, the teeth are spoken for to the outer rise of the bone, while in lizards they are fond of to the inner surface of the jaw during one side. In cartilaginous fish, such as sharks, the teeth are unavailable beside tough ligaments to the hoops of cartilage that accumulate the jaw.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s