Helppo Suklaa-appelsiini/mangokakku

Kirjastoreissulla löysin myös houkuttelevan ”Maittavat suklaaherkut – Hyviä ja helppoja ohjeita vaihe vaiheelta”-kirjan. Kirja kuulosti siis juuri minulle sopivalta! Kirjasta löytyikin monia helppoja ohjeita, joihin ei edes tarvita kovin ihmeellisiä aineksia ja silti lopputulos näyttää hienolta – ainakin kirjan sivulla :)! Uskon, että viihdyn myös tämän kirjan parissa!

Eilen kokeilin hieman muunnellen tällaista ohjetta:
Suklaa-appelsiinikakku
kahdeksalle (meillä tämä kyllä hävisi illassa viiden ihmisen suihin!)

175g hienoasokeria
175g voita tai margariinia
3 kananmunaa
175g siivilöityjä jauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2rkl maitoa
3rkl appelsiinimehua (minä käytin God Morgon Tropical Mango Passion -mehua)
1/2 appelsiinin raastettu kuori (jätin tämän pois)
KUORRUTUS:
175g tomusokeria
2rkl appelsiinimehua (käytin tässäkin God Morgon Tropical Mango Passion -mehua)
hieman sulaa suklaata

En omista talousvaakaa, mutta löysin apua täältä: http://kalorilaskuri.fi/foorumi/yleinen-keskustelu/ruokamittoja-annoskokoja-paljonko-painaa/1/ . Laskin, että 175g hienoasokeria on n.2dl, 175g jauhoja n.2,7dl ja 175g tomusokeria n.3dl.

Tein kakun näin:
1. Voitelin irtopohjaisen vuuan (halkaisija n.20cm) kevyesti.
2. Vatkasin sokerin ja margariinin kuohkeaksi. Lisäsin vähitellen kananmunat joukkoon koko ajan sekoittaen. Sitten sekoitin varovasti joukkoon myös jauhot siivilöityinä sekä leivinjauheen.
3. Jaoin taikinan kahteen osaan. Toiseen osaan sekoitin kaakaon ja maidon, toiseen mehun. Meillä ei ollut appelsiinia, joten käytin appelsiinimehun tilalla jääkaapista löytynyttä God Morgon Tropical Mango Passion -mehua. Appelsiinin kuoren jätin pois. Tämän vuoksi meidän suklaa-appelsiinikaakusta tulikin tällä kertaa suklaa-mangokaakkua, mutta mielestäni mehun maku sopi kakkuun hyvin.
4. Lusikoin molemmat seokset vuokaan ja sekoitin puuvartaalla siten, että sain taikinaan juovikkaan kuvion. Paistoin 190 asteessa. Ohjeessa neuvottiin paistamaan 25 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman periksi. Meillä kakku kypsyi hieman nopeammin.
5. Annoin kakun jäähtyä hieman vuuassa ennen kuin siirsin sen lautaselle. Annoin sen jäähtyä täysin ennen koristelua.
6. Kuorrutusta varten siivilöin tomusokerin kulhoon ja sekoitin sen mehun kanssa (käytin tähänkin God Morgon Tropical Mango Passion -mehua) pehmeäksi seokseksi. Sivelin seoksen kakun päälle ja annoin kovettua. Lopuksi sulatin suklaata mikrossa ja koristelin kakun suklaajuovilla. En saanut juovista kovin symmetrisiä kuvioita kakun pinnalle, joten päädyin lopulta vetelemään suklaasta kuvioita rennosti haarukalla – lopputulos muistutti hieman marmorikuulamaalausta :)!

Kakun pohjasta tuli ihanan pehmeä ja raatimme piti siitä kovasti!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s