Hakekaa kätilö!

Oletteko jo ehtineet tutustua Yle Tv1:lla esitettävään uuteen sarjaan ”Hakekaa kätilö!”? Sarjaa esitetään perjantaisin klo 19.00 ja sen voi katsoa myös Yleareenassa. Lainaus Yleareenan sivuilta: ”Draamasarja kertoo lämpimästi ja humoristisesti 1950-luvun Lontoon East Endin vähävaraisten asukkaiden ankarasta elämästä kätilön silmin. Maaseudulla suojattua elämää viettänyt Jenny Lee olisi voinut nähdä maailmaa, mutta hän valitsi elämäntyön raskaana olevien naisten ja vastasyntyneiden parissa.”

Katsoin ensimmäisen jakson areenassa ja ajattelin seurata sarjaa jatkossakin. Sarjaa voit katsoa täällä: http://areena.yle.fi/tv/1804250. Jakso sai minut arvostamaan entistäkin enemmän meidän sairaanhoitoamme ja elinolojamme yleensäkin. Torvella vatsan päältä vauvan tutkiminen ei oikein vakuuttanut tällaista röntgenlaitteisiin tottunutta nykyihmistä… Mietin, miten äidit ovat pärjänneet alkeellisissa oloissa, kun lapsia on syntynyt peräperää toistakymmentäkin – toisaalta tietysti lasten- ja kodinhoidon standarditkin ovat olleet ihan toiset kuin nykyisin. Jäin myös miettimään, olisiko todellisuudessa mahdollista, että keskosena syntynyt, jo kuolleeksikin luultu vauva, voisi selviytyä äidin hoivissa kotona? Sarjassa äiti ei halunnut, että hänen keskosvauvansa vietäisiin sairaalaan vieraiden hoitoon, vaan hän hoiti vauvaa itse kenguruhoidossa yöpaitansa sisällä sekä ruokkimalla puolen tunnin välein ohuella pipetillä. Ja vauva jäi henkiin! On kaunis ajatus, että vauva olisi selvinnyt rakkauden voimalla, mutta olisiko tuollainen selviäminen oikeasti mahdollista? Tai ehkäpä vauva ei sitten ollutkaan niin ennenaikainen kuin ensin luultiin?

Sarja on K12!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s