Turvaistuinpohdintoja

Olimme pitkästä aikaa liikenteessä vauvan kanssa autolla ja tulin kyllä siihen tulokseen, että jos liikkuisimme autolla enemmän (ja olisin paremmissa varoissa :)), haluaisin kyllä turvakaukaloon telakan – kaukalon kiinnittäminen turvavöillä eestaas untuvatakissa saa hien pintaan! Useimmiten liikun vauvan kanssa julkisilla tai kävellen. Rattaissa meillä on kuitenkin sellainen systeemi, että kaukalon saa kiinnitettyä suoraan rattaisiin – helpottaa kauppareissuja melkoisesti! Pelkkä klikkaus vain ja turvakaukalo on kiinni rattaiden rungossa. Tällainen systeemi ei tietysti ole hyvä vauvan selälle pitkään käytettynä, mutta ruokaostoksille mielestäni loistava keksintö – useinhan vauva tuppaa nukahtamaan autoon ja nyt voi nostaa sekä kaukalon että nukkuvan vauvan suoraan rattaisiin herättämättä vauvaa.

Meillä on oltu tyytyväisiä BeSafen turvaistuimiin; tytöllä on käytössä Besafen turvavyöistuin, josta on tosin jo otettu selkänoja pois eli nykyään se on pelkkä koroke ja 3-vuotiaalla on BeSafen isofix-kiinnitteinen istuin. Myös vanhimmalla pojalla oli aikoinaan samanlainen Besafen turvavyöistuin kuin tytölläkin, mutta nyt hän jo matkustaa ilman istuinta. Kovasti jo odotan, että vauva vielä vähän kasvaisi ja hänet voisi siirtää tuohon isofix-istuimeen, joka alkaa olemaan isoveljelle ahdas selkä menosuuntaan kiinnitettynä ja että isoveljen voisi siirtää turvavyöistuimeen selkänoja takaisin kiinnitettynä ja tytön tavalliselle korokkeelle. Löysin BeSafen turvaistuimia Babyshop:sta! Vaikka ostan lapsille paljon vaatteita ja tarvikkeita käytettyinä, niin turvaistuinta en halua käytettynä ostaa – tosin kierrätän kyllä istuimia lapselta toiselle perheen sisällä, koska tiedän, etteivät ne ole olleet kolarissa.

Meillä ei muuten ole vielä vaihdettu autoa isompaan. Olemme etsiskelleet sitä juuri meille sopivaa autoa, mutta monessa tila-autossa häiritsee se, että takimmaiset penkit ovat ikään kuin takapaksissa. Meillä on tällä hetkellä oikein tilava farmari, mutta penkkejä on siis vain viidelle. Onneksi vielä ei ole edes tullut tilannetta, että meidän kaikkien olisi pitänyt mahtua kerralla mukaan, mutta kyllähän auton pitäisi olla sellainen, että tarvittaessa koko perhe mahtuisi kyytiin… Millaisella kulkupelillä te muut, vähintään 4-lapsiset perheet liikutte? Nyt saa kehua tai haukkua omaa autoa!

(Sisältää mainoslinkin.)

Mainokset

3 thoughts on “Turvaistuinpohdintoja

  1. Autoasiaan en osaa sanoa, mutta turvakaukalo telakalla on kyllä tosi kätevä! En tuollaisia asioita olisi varmaan osannut miettiä, mutta esikoiselle aikanaan saatiin sukulaisperheeltä turvakaukalo, jossa oli telakka (sai kyllä vöilläkin kiinnitettyä, mikä oli kätevää kun matkattiin vaikkapa mummon autossa). Matkarattaat ostettin esikoisen ollessa vuoden ikäinen ja kun toinen lapsi syntyi huomattiin ihan sattumalta, että turvakaukalo käykin niihin matkarattaisiin (Gracon molemmat) ja kylläpä olikin kätevää! 😀 Sittemmin olen noita ”travelsystemejä” suositellut kaikille 😉

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s