Salama McQueenin vauhdissa

Autotautot2DisCar2_Garage_Sellsheet.inddmartti

Meille tuli taas mukavaa postia. Isompia lapsia ajatellen liityin jo aikaisemmin Merkurius-kirjakerhoon ja nyt lähinnä pikkupoikia ajatellen Lasten omaan kirjakerhoon. Uskon, että Lasten Oma Kirjakerho
sopii hyvin meidän pikkumiehille ja osittain vielä tytöllekin ja Merkurius-kirjakerho
sitten taas koululaisille. Lasten omasta kirjakerhosta näyttää ainakin löytyvän paljon Autot-kirjoja ja muuta -tavaraa, josta 3-vuotias poika tällä hetkellä tykkää. Löysin jopa Autot-legoja!

Tämän kertaisesta kirjakerhon paketista löytyikin Autot 2 -DVD, Kisatalli Autot-kirja, Nalle Puh-pussilakanasetti sekä Autot-juliste. Tällä hetkellä näyttää liittymislahjana saavan autot-repunkin, mutta meille tuli vielä tuo Nalle Puh-pussilakanasetti – mieleinen sekin!

Ensimmäinen Autot-elokuva kertoo kilpa-auto Salama McQueen:sta, joka on matkalla Kaliforniaan, suureen Piston Cup -kisaan. Se eksyy kuitenkin uinuvaan Syylari Cityyn, jossa kaupungin autot saavat Salaman huomaamaan, että voittaminen ei olekaan elämän tärkein asia. Elokuva valmistui vuonna 2006 ja vanhin poikani piti siitä kovasti pienempänä. Nyt on pikkuveljen vuoro jännittää Salaman puolesta. Elokuva sopikin mielestäni myös pienemmille katsojille, vaikka vauhti onkin välillä kova.

Kakkososa Autot-elokuvasta onkin sitten hurjempaa menoa! Salama ja hinausauto Martti päätyvät elokuvassa seikkailuun, joka vie heidät merten taakse kaikkien aikojen ensimmäiseen World Grand Prix’hin. Martti ajautuu elämänsä seikkailuun vakoojien parissa ja hänen on valittava, avustaako hän Salamaa isossa kisassa vai ryhtyykö agentiksi huippusalaiseen tehtävään. Yllätyin, kun jopa 11-vuotias poikani piti tästä elokuvasta – oletin etukäteen, että se olisi hänen mielestään ”lälly”, mutta eipä ollutkaan, vaan tätä on katsottu jo monta kertaa! Sen sijaan monelle 3-vuotiaalle tämä saattaa olla liian jännä. Muistelen, että asiasta nousi kohukin, kun elokuvateatteri oli ilmoittanut elokuvan sallituksi ja monet pienet katsojat olivat sitä pelästyneet. Enkä ihmettele, jos tällaista menoa säikähtääkin pimeässä elokuvateatterissa äänten ollessa täysillä! Varsinkin, jos elokuvan ensimmäisen osan nähtyään on odottanut jotakin aivan muuta. Oma 3-vuotiaani uskalsi elokuvan katsoa kotona minun kanssani, mutta hän onkin aika rämäpäinen. Pohjimmiltaan tässäkin elokuvassa on kyse ystävyydestä – Martti huomaa myös, että ystävät ovat tärkeintä elämässä.

(Teksti sisältää mainoslinkkejä.)
(Kuvat Lasten oma kirjakerho)

Mainokset

2 thoughts on “Salama McQueenin vauhdissa

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s