Kumpi tuli ensin muna vai kana?

20130221_095613
Löysin kaapin pohjalta tällaiset kivat kortit, joita sijoitetaan oikeaan järjestykseen tarinoiksi. Tämä olikin yllättävän haasteellista ja huomasimme, kuinka jo yhden kortin paikkaa vaihtamalla koko tarina muuttuu. Mietimme esimerkiksi, menivätkö lapset eläintarhaan ennen vai jälkeen oman eläintarhansa rakentamisen? Saivatko he idean omaan eläintarhaansa oikeassa eläintarhassa käynnistä vai menivätkö he eläintarhaan katsomaan eläimiä, koska heidän vanhempansa kielsivät oman eläintarhan pidon?
20130221_113953

Tulipalotarinassa tyttö oli ensin sitä mieltä, että palomiehet kättelivät lapsia kiittääkseen palokunnalle soittamisesta heti, kun saapuivat paikalle. Ja siis alkoivat sammuttamaan tulipaloa vasta tämän jälkeen. Keskustelimme tarinasta ja tulimme siihen tulokseen, että vaikka lapset tekivät hienosti kutsuessaan apua, toki ihmiset täytyi pelastaa ensin tulipalosta :).

Tarinoiden miettiminen oli hauskaa! Jos tällaisia kortteja ei kotona ole, voi sellaiset valmistaa helposti leikkaamalla lyhyitä, esimerkiksi sanomalehdistä löytyviä, sarjakuvia ruuduittain ja liimaamalla ruutuja kartongille korteiksi.

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s