Kertotaulun ja kellonaikojen opiskelua Luko-pelin avulla

005 Tykkäsin ala-asteella tosi paljon Luko-peleistä – oli kivaa, kun sai ratkaista tehtäviä omassa rauhassa ja sitten tarkistaakin vastaukset itse. Nykyään harva tuntuu edes tietävän tätä peliä. Omille lapsilleni hankin pelilaudan sekä erilaisia kirjoja. Kirjoja löytyy monesta eri aihealueesta sekä eri ikäisille suunnattuina. Miten peliä pelataan?

Luko-peli Avataan aukeama kirjasta ja asetetaan pelilauta kirjan päälle siten, että läpinäkyvä osa on alimman sivun päällä. Palikat järjestetään pelilaudan alaosaan numerojärjestykseen. Kirjan yläosasta katsotaan ensimmäinen tehtävä, esim. 2 kastelukannua. Etsitään alemmalta sivulta kohta, jossa on oikea vastaus (tässä tapauksessa 2 kastelukannua) ja laitetaan ensimmäinen palikka tähän kohtaan.

Luko-peli Näin jatketaan, kunnes kaikki palat on laitettu oikeille kohdille.

LukopeliTämän jälkeen pelilauta suljetaan ja käännetään ympäri, jolloin palikoiden takaosasta näkee, onko niistä muodostunut kirjassa mainittu tarkistuskuvio, vai onko tullut virheitä. Näin lapsi pystyy itse tarkistamaan tehtävät ja korjaamaan väärin menneet kohdat.

Kertotaulun harjoitteluaKeksin tänään, että lautaa voi käyttää myös esimerkiksi kertotaulujen ja kellonaikojen harjoitteluun. Tytöllä on maanantaina kolmen kertotaulun koe koulussa ja piirsin hänelle ruudukon laskuista. Käytin yhtä kirjan sivua apuna, jotta tiesin, mihin kohtaan oikeat vastauksen täytyy sijoittaa, jotta takapuolen kuvio muodostuu oikein. Tyttö on kovasti harjoitellut tänään! Toivottavasti koe menee hyvin!

Kellon aikojaTytön on ollut vaikea oppia kellonaikoja ja tätäkin harjoiteltiin tänään piirtämäni tehtävän avulla. Tehtäviä voisi tehdä vaikka mistä aiheista ja niistä saisi tosi hienoja, jos olisi enemmän aikaa käytettävissä. Kellonaikoja varten voisi piirtää vaikka toiseen ruudukkoon kellotauluja ja merkitä kellonajat toiseen pistemerkinnöillä. Tai sitten voisi kirjoittaa vaikka kysymykseksi, paljonko kello on kymmenen minuuttia myöhemmin ja piirtää alkuperäiset kellonajat yläruudukkoon ja vastaukset alaruudukkoon jne. Nämä minun tekemäni on kiireessä tarpeeseen tehtyjä… Jos tehtäviä haluaa tehdä useita, kannattaa varmaankin piirtää yksi kunnollinen ruudukko ja kopioida sitä tehtävien pohjaksi.

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s