Villatupsu-Angry birds

Mummi toi tänään lapsille myös kasan villalankaa, jonka katsoi olevan liian huonolaatuista neuletöihinsä, mutta juuri hyvää meidän askarteluihimme. Innostuimme tekemään niistä tupsuja sekä harjoittelemaan ketjusilmukoiden virkkaamista.

Villatupsuja tehdään siten, että ensin leikataan pahvista kaksi samankokoista ympyrää, joiden sisään leikataan ympyränmuotoiset reiät. Leikkasin tänään kahvimukin kokoiset ympyrät. Tämän jälkeen villalankaa pyöritellään tasaisesti päällekkäin asetettujen kiekkojen ympäri siten, että keskellä oleva reikä on lähes tai täysin täynnä. Jos haluaa oikein tiheän pallon, voi viimeiset langanvedot tehdä virkkuukoukulla tai parsinneulalla. Tämän jälkeen saksen kärki työnnetään lankojen välistä kahden pahvikiekon väliin ja leikataan ympyrän keskiosasta kiinnipitäen. Kun leikkaus on suoritettu koko ympyrän matkalta, kuljetetaan kiekkojen väliin villalanka, joka sidotaan vahvasti kiinni. Lopuksi tupsua voi vielä hieman muotoilla leikkaamalla, jos tuli epätasainen.
tupsua leikataantältä näyttää tupsun sisällämustavalkoinen tupsu odottamassa leikkaamistamelkein valmista

Yhdestä tupsusta tuli tällainen vihainen lintu:
162 . Mistähän lapset keksivät vielä lintuja askarrella?

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s