Angry birds sekä vähän muutakin taikataikinasta

Meillekin on iskenyt Angry birds -kuume! Yhtenä päivänä lapset tekivät upeita vihaisia lintuja muovailuvahasta. Ne olivat niin hienoja, että oli vähän sääli ne rikkoa, mutta toisaalta muovailuvahaa tarvittiin taas uusiin taideteoksiin. Harmittaa myös, etten ottanut noista taideteoksista kuvia. Nyt muovailuvahamme on jo niin kuraveden väristä, ettei siitä enää kovin värikkäitä lintuja taida saada :). Keksin kokeilla Angry birdsien tekemistä taikataikinasta.

Taikataikinan ohjeen pohjana käytin tällaista reseptiä:

3dl vehnäjauhoja
1,5dl suolaa
1,5dl vettä
1 rkl ruokaöljyä

En tiedä, mittasinko huolimattomasti, mutta mielestäni taikinasta tuli liian löysää ja tahmaista, joten näppituntumalta lisäilin aineksia, erityisesti suolaa (pidän aika suolaisesta taikataikinasta), jolloin sain jämäkemmän taikinan. Tämän jälkeen lapset saivat muotoilla taikinasta haluamansa linnut – kaikenlaista muutakin syntyi, mm. muumeja, sydän ja tähti piparkakkumuoteilla sekä leppäkerttu. Muotoilun jälkeen paistoin tekeleitä 125 asteessa leivinpaperin päällä n. tunnin. Töistä tuli tosi kovia. Annoimme niiden jäähtyä ja sitten maalaamaan!
Luovuus valloilleen!Angry birdseja sekä tietysti Angry birdsin munaSekalainen seurakunta taikataikina-töitä

Maalia sai laittaa aika reippaasti, koska taikataikina tuntui imevän kovasti väriä. Me käytimme Lidl:sta löytämiäni maaleja – sieltä löytyy muuten aika ajoin yllättävän hyviä askartelutarvikkeita sopuhintaan.

Angry Birdsit saivat myös 3v pojan maalaaman munan – millainenhan lintu tuosta munasta mahtaa kuoriutua?

Mainokset

2 thoughts on “Angry birds sekä vähän muutakin taikataikinasta

  1. Kivan näköisiä angry birdsejä 🙂 Olimme eilen käymässä lasten serkuilla ja he olivat askarrelleet angry birdsejä askartelu maissista, kiva ja värikäs oli lopputulos 🙂

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s