Kerhon aloitus

Viisas kuin pöllö

Olemme yrittäneet hoitaa lapsemme kotona vähintään lähemmäs 3 vuoden ikää. Vanhin lapseni oli kotona lähes 5-vuotiaaksi ja tyttöni n.2,5-vuotiaaksi. Tuolloin lapset aloittivat päiväkodissa ja minä aloitin työt. Kolmannen lapseni kohdalla mies puolestaan hoiti poikaa kotona minun aloitettuani työt pojan ollessa hieman alle vuoden. Aloitin ensin puolipäiväisenä, mutta kun kotona sujui niin hyvin, otin pian vastaan kokopäivätyön. Kun palasin töistä kotiin, lähti isä puolestaan illalla töihin. Oma vapaa-aika ja yhteinen aika olivat kortilla, mutta siitä huolimatta ratkaisu oli tuossa kohtaa mielestäni ihan onnistunut. Nyt toivoisin, että voisin olla kotona siihen asti, kun kuopuskin on lähemmäs 3 vuotta. Suunnitelmiini kuuluu tosin opintojen jatkaminen elokuussa, mutta kyseiset opinnot suoritetaan suurelta osin etäopiskeluna, joten ajattelin yrittää yhdistää lastenhoidon ja opinnot – katsotaan, miten mamman käy! Kävin. pääsykokeissa viimeisilläni raskaana ja tulin yllätyksekseni valituksi – onneksi opintojen aloitusaikaa sai siirtää :)!

3-vuotias poikamme on nyt ollut kanssani kotona hoitamassa vauvaa. Hain hänelle täksi vuodeksi kuitenkin kerhopaikkaa, koska ajattelin, että hänelle tekisi jo hyvää harjoitella hieman ryhmässä oloa ja ajattelin myös, että jos jatkan elokuussa opintojani, saan hieman aikaa tehdä tehtäviä pojan ollessa kerhossa. Poika sai ilokseni kerhopaikan ja aloitti kerhon tiistaina. Kerhoa on neljä kertaa viikossa 2,5 tuntia kerralla. Sekä äitiä että poikaa jännitti, koska poika ei ole ollut aikaisemmin ollenkaan vieraan hoidossa.

Kävimme etukäteen yhdessä valitsemassa pojalle kerhorepun. Annoin hänen itse valita muutamasta vaihtoehdosta ja hän valitsi pienen Skip Hop:n pöllörepun. Pojan mielestä reppu on tosin pingviini, mutta lintu kuin lintu :). Mielestäni reppu on tosi kiva – söpö ja juuri sopivan kokoinen muutamalle varavaatteelle, tossuille ja eväille. Lisäksi ostin kerhoa varten Salama McQueen -sisätossut Lindexiltä. Pidän tosi paljon Tohvelisankarin tossuista, joita tytöllä on ollut niin päiväkodissa kuin koulussakin, mutta tällä kertaa en niitä raaskinut ostaa, kun järkeilin itselleni, että kerhossa tossuja käytetään kuitenkin niin lyhyen aikaa, että tällaiset halvemmatkin varmasti ajavat asiansa.

Poika itse odotti kerhon aloitusta kovasti ja oli lähdössä tosi reippaana. Mutta vaikka olin etukäteen selittänyt, että kerhoon jäädään yksin, tuli silti itku, kun hetken tutustumisen jälkeen lähdin ja jätin hänet kerhoon. Olimme kerhon ohjaajan kanssa samaa mieltä siitä, että yksin jäämisestä tulee aina vain vaikeampaa, mitä kauemmin olen pojan mukana, joten jätin itkevän pojan hoitajan syliin ja sovimme, että jos itku jatkuu puoli tuntia, hoitaja soittaa minulle. Soittoa ei tullut – vaan poika oli rauhoittunut hetken kuluttua ja kerhoajan päätyttyä haimme iloisen, reippaan pojan kotiin :). Tämä sama ilmiö on minulle kovin tuttu päiväkodista; usein lapset itkevät ensimmäisinä päivinä lohduttoman oloisina vanhemman lähdettyä, mutta yleensä rauhoittuvat noin kymmenessä minuutissa turvallisessa sylissä. Koko iltapäivän poika selitteli, mitä kaikkea oli kerhossa tehnyt ja oli ilmeisen ylpeä itsestään, kun oli pärjännyt kerhossa aivan yksin. Seuraavaa kerhopäivää odotettiin innoissaan. Illalla jännitys tuntui laukeavan ja pientä ylimääräistä kiukkua ja nukahtamisvaikeutta oli ilmassa, mutta kun poika lopulta nukahti, hän nukkui levollisesti aamuun asti.

Keskiviikkona isä vei pojan kerhoon. Pieni itku tuli kotiovella, kun piti sanoa minulle ”heippa”, mutta kerhoon jääminen oli sujunut ensimmäistä päivää paremmin. Iltapäivällä kotiin tuli reipas, punaposkinen poika!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s