Suomi nutraamaan – lupasitko laihduttaa vuonna 2013?

nutrilett

Olin nuorena hoikka, jopa alipainoinen, mutta pikkuhiljaa, lapsi lapselta, alkoi kiloja kertyä. Toisen lapsen jälkeen painoni oli vielä suht ok, mutta kolmannen jälkeen ylipainoa olikin kertynyt n.10-15kg. Peilikuvaani katsoessani mietin, että ”tarttis tehrä jotain” – kokovartalopeili hotellin vessassa paljasti viimeistään karun todellisuuden. Oikeastaan viimeinen liikkeelle sysäävä kokemus oli matkavideoidemme katseleminen isolta ruudulta; oman siluetin näkeminen sai tarttumaan toimeen.

Hankin Nutrilett-starttipakkauksen ja söin ainoastaan paketin ruokia 5 päivää. Paketista löytyi aamupalaksi pirtelöitä, välipalaksi tomaatti- tai kasvislientä, lounaaksi toffee- tai suklaapatukoita (kyllä luit oikein :)!), päivälliseksi pastaruokaa ja jälkiruuaksi vanukasta. Patukat ja vanukkaat olivat mielestäni ihania! Pastaruuista en niin tykännyt, mutta senkin kesti – hyvän asian puolesta! Lisäksi join vain vettä. Pyrin pitämään ateriavälin säännöllisenä. Olo oli yllättävän hyvä, vaikka oli kuuma kesä ja vaikka sain näiden viiden päivän aikana tosi vähän energiaa. Nälkä ei vaivannut! Tässä vaiheessa kiloja karisi n.3.

Kuudentena päivänä söin Nutrilett-tuotteita, mutta lisäksi myös kevyttä ns. normaaliruokaa. Tämän jälkeen aloin syödä normaalia ruokaa kaloreita laskien. Laskin muistaakseni, että saisin syödä n.1200kcal edestä kaloreita päivässä (Nutrilettia syödessä kaloreita kertyi huomattavasti vähemmän!), mikä tuntui Nutrilett-kuurin jälkeen ruhtinaalliselta eikä enempää tehnyt mielikään – itse asiassa joskus tuntui vaikealta saada edes tuota kalorimäärää täyteen. Nutrilett-kuuri sai jostakin syystä herkkujen ahmimiseni kuriin ja säännöllisti ateriarytmiäni. Kolmen kilon pikapudotus antoi myös tsemppiä jatkoon!

Kalorien laskeminen oli yllättävän helppoa – nykyisin kun melkein purkin kuin purkin kyljestä löytyy kalorimerkinnät! Minulle laihduttaminen kaloreita laskemalla sopi siitäkin syystä, että välillä sai syödä herkkujakin – niiden valtavat kalorimäärät olivat vain sitten pois muiden ruokien annoksista. Pikkuhiljaa oikeat ruoka-annokset ”automatisoituivat” ja jätin kaloreiden laskemisen. Käytin edelleen Nutrilett-patukoita makean nälkään runsaskaloristen suklaapatukoiden sijaan!

Aloitin laihduttamisen kesällä ja seuraavan vuoden alussa olin pudottanut tavoitteeni – 15kg! Kilot eivät tulleet takaisin – ennen seuraavaa raskautta…. Nyt lopetettuani tämän neljännen lapsen imetyksen suunnittelen jälleen muutaman kilon pudotusta nutraamalla. Tällä kertaa raskauskiloja ei onneksi tullutkaan niin paljoa kuin aikaisemmin – ainoastaan 7kg koko raskausaikana, joista osa jäi jo synnytyssairaalaan, mutta muutama kilo olisi silti hyvä saada pois. Samoin vatsaa pitäisi saada kiinteämmäksi jollakin poppaskonstilla… Kertokaapas kaikki kalliit hyvät neuvot! Luulen, että kiloja tuli tässä raskaudessa niin vähän, koska nutraamisen jäljiltä hyvä ateriarytmi ja kohtuulliset annoskoot ovat säilyneet enkä raskausaikanakaan sortunut ahmimiseen.

Tsempatkaapas aloittamaan! Ja aloittakaa rohkeasti itsekin, jos tarvetta on!

Nutrilett-tuotteita saa tilattua Hyvinvoinnin tavaratalosta

täältä .

(Postaus sisältää mainoslinkin.)

Mainokset

4 thoughts on “Suomi nutraamaan – lupasitko laihduttaa vuonna 2013?

 1. Löysin blogisi, kun googlettelin blogeja, joissa olisi askartelua lasten kanssa (ajatuksena perustaa oma tuota aihetta sivuava blogi 😉 Olen itsekin lastentarhanope, tällä hetkellä hoitovapaalla ja kotona kolmen lapsen kanssa.

  Nutrasin itse tässä tammikuun alussa kuusi päivää, painoa putosi 1,7kg ja nyt sitten tarkoitus jatkaa vielä noin viisi kiloa kevyemmällä ruokavaliolla.

  Nopeasti selailin postauksia, täytyy palata paremmalla ajalla, mutta tuolla aiemmissa postauksissa oli ihana kuva legon Fabulandeista! 🙂 Ne olivat suosikkejani pienenä! Fabulandit ovat nyt ainakin toistaiseksi tallessa mummolassa ja lapseni saavat siellä niillä leikkiä.

  Tykkää

 2. Olipa mukava kuulla, että jollakin on näin samantapainen elämäntilanne ja -kokemuksia muutenkin :). Jos perustat blogin, vinkkaapa tännekin – tulen mielelläni vastavierailulle :)! Noista Legoista muuten mietin, että olivatkohan Fabulandeja nimeltään ja muistikuvani näytti olleen oikea. Ovat tosi kivoja!

  Tykkää

 3. This is a really inspiring article. I am always very impressed when reading your work. You post interesting info. Keep it up. Keep blogging. looking forward to seeing your next posting.

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s