Nostalgisia leluja ja lapsuusmuistoja

img004Näillä leikin lapsena

Onko teillä säästössä omia lapsuutenne leluja, joilla lapsenne nyt vuorostaan leikkivät? Meillä on minun vanhoja Legoja, sellaisia suloisia eläinhahmoja ja rakennuselementtejä kivoihin koteihin. Leikimme näillä tosi paljon lapsena ja omat lapseni pitävät hahmoista myös! Ovat mielestäni paljon suloisempia kuin monet nykylegot Star warseineen ja muine uusine hahmoineen. Ovat myös kestäneet yllättävän hyvin käyttöä, joltakin hahmolta näyttää käsi irronneen, mutta muutoin ovat yllättävän hyväkuntoisia, vaikka ikää täytyy olla jo lähemmäs 30 vuotta. Äiti säästi myös Barbini sekä niiden vaattet ja huonekalut ja nukkekotini, joka siihen aikaan, 80-luvulla, oli tosi hieno valoineen kaikkineen. Lundbyn nukkekodin malli ei näytä kovin paljon muuttuneen vuosien saatossa. Nukkekotini ei koskaan tullut meille kotiin, osittain johtuen tilanahtaudesta, vaan on ihastuttanut lapsia mummolassa, tai kyläkodissa, niinkuin lapset mummolaa kutsuvat. Nyt viimeisimpänä meille rantautui minun vanha Monopoly-pelini, johon isoimmat lapset ihastuivat heti. Tätä peliä pelasin valtavasti varhaisnuoruudessani ja oli kivaa, kun sain taas ostaa hotelleja opettaessani poikaani pelaamaan. Tämäkin peli oli säästynyt yllättävän hyväkuntoisena kaikki nämä vuodet. Ehkä ennen peleistä ja leluista myös huolehdittiin paremmin, kun ei niitä ollut kaapin täydeltä.

Aiotteko te säästää joitakin lastenne leluja mahdollisille tuleville lastenlapsille? Minä aion säästää nämä omat vanhat Legoni vielä edelleen. Lego on siitäkin kiva lelu, että näitä vanhoja Legoja voi yhdistellä uusiin. Eräs pitkään lasten kanssa työskennellyt perhepäivähoitaja sanoi, että hänen mielestään Legot ovat ainoa lelu, jonka lapset tarvitsevat – ison Lego-kasan kanssa lapsi voi luoda aina uusia leikkejä. Aion säästää myös kivoimmat Dublot, joita meille onkin kertynyt aika kasa. Säästettävien listalla on myös tytön Schleich-hevoset, jotka ovat vain niin upeita ja laadukkaan oloisia. Lisäksi olen säästänyt lasten ensimmäiset rakkaimmat vauvalelut.

Entäpä tykkäävätkö lapsenne samoista tv-hahmoista, joista itse piditte lapsena? Itse aloin aina itkeä, kun Nalle Luppakorva loppui ja olenkin hieman harmistunut, kun lapseni eivät pidä juuri mistään oman lapsuuteni suosikki-tv-hahmoista; Nalle Luppakorva, Maija Mehiläinen, TaoTao ja Peukaloinen ovat joutuneet väistymään uusien hahmojen tieltä. Olen tullut siihen tulokseen, että nämä vanhat tv-sarjat tuntuvat nykylapsista usein jotenkin ”hitailta”, koska he ovat tottuneet nykysarjojen nopeaan, räiskyvään, nopeatempoisilla musiikeilla höystettyyn menoon. Jo Puuha Peten musiikin tempossa on melkoinen ero verrattuna vaikka TaoTaon tunnariin ja Puuha Petekin on vielä kaukana Pokemoneista ym. Sääli sinänsä! Mielestäni monessa vanhassa sarjassa oli niin ihanat ”sanomatkin” taustalla, nykysarjoissa on usein hieman aikuisen näkökulmasta katsottuna käsittämättömiä juonikuvioita ja heppoinen sisältö. Toki ihania sarjoja osataan tehdä vielä nykyäänkin ja ehkä itse näen nämä vanhemmat sarjat hieman nostalgisesta näkökulmasta, koska olen kasvanut niitä katsoen. Ehkä omat lapseni kiintyvät samoin näihin heidän lapsuutensa sarjoihin ja hahmoihin ja näkevät tulevaisuudessa omien lastensa vastaavat käsittämättöminä.

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s