Phantasia Land – mielikuvitusmaailma Saksan maalla

mielikuvitusmaailma2

Jos liikutte Kölnin suunnalla, on tämä suomalaisille ilmeisesti melko tuntematon huvipuisto Brûhl:ssa tutustumisen arvoinen matkakohde! Huvipuisto muistuttaa mielestäni monilta osin Disneylandia monine maineen ja aktiviteetteineen, mutta tietysti Disneyn hahmot puuttuvat – samoin tietynlainen ylikaupallisuus loistaa poissaolollaan. Palvelu pelaa saksalaisten täsmällisyydellä. Vaikka jonot olivat käyntimme aikana pitkät, paikalla oli mm. ilmeisesti useita bussillisia luokkaretkeläisiä, eivät jonotusajat venyneet kohtuuttomiksi. Palvelu oli myös erittäin ystävällistä! Tässäkin kohtaa Phantasia Land vie pisteet kotiin verrattuna Disneylandiin! Toisaalta palvelun saamiseen vaikutti osaltaan varmasti sekin, että puhun itse saksaa, kun taas ranskaa en osaa.

Puistossa on useita mielenkiintoisia toisistaan poikkeavia maailmoja:
Fantasy
Deep in Africa
Berlin
Mexico
Mystery
China town

Laitteita on niin pienille taaperoille kuin hurjapäisille teineillekin, samoin ohjelmatarjonta on mielestäni hyvä. Ja ne suklaabanaanit – voisin matkustaa uudelleen vain niiden vuoksi! China townissa menin esikoisen kanssa laitteeseen, jossa en vielä tänäkään päivänä tiedä, mitä meille oikein tapahtui. Tunne oli samaan aikaan hieman pelottava ja toisaalta huiman hieno – melkein kuin olisimme leijailleet itsemme ulkopuolella. Tätä on hankala selittää, jos ei ole itse kokenut samaa.

phantasie

Koko käyntimme aikana en muista kuulleeni yhtään suomen sanaa muiden vierailijoiden suusta. Tämän vuoksi halusinkin esitellä tämän kohteen nyt teille. Esimerkiksi Hansa-Parkissa käydessämme suomea kuuli puhuttavan monestikin, samoin suomalaiset ovat tuntuneet löytävän tiensä Disneylandiin, mutta tämä upea huvipuisto tuntuu olevan suomalaisille jostakin syystä tuntemattomampi.

Suosittelen tutustumaan huvipuiston nettisivuihin:
http://www.phantasialand.de/en/home

Me köröttelimme Saksaan Finnlinesilla, jolla on usein myös hyviä matkatarjouksia. Miehen mielestä laivamatka oli hieman liiankin rauhallista menoa, mutta itse viihdyin loikoilemassa hytissä vauvan kanssa elokuvia katsellen. Hytit olivat tosiaan upeat ja niissä oli telkkari. Lapsille oli laivalle varattu Pleikkari-pelejä. Laivalle voi ottaa mukaan oman autonkin – me liikuimme kuitenkin Saksassa junalla. Samalla reissulla piipahdimme myös Amsterdamissa. Finnlinesin laivamatkoja löytyy täältä . (Sisältää mainoslinkin.) Saksaan pääsee tietysti nopeammin lentäen, lentomatkojen hintoja voit kilpailuttaa Kilpailuttaja-palvelun kautta, joka löytyy täältä (mainoslinkki). Edullisia hotelleja voi etsiä hotels.com-palvelusta. Hotels.com löytyy täältä

Mainokset

One thought on “Phantasia Land – mielikuvitusmaailma Saksan maalla

  1. Päivitysilmoitus: Matkakuumetta ilmassa | lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s