Säästöbudjetilla Pariisin Disneylandiin

Prinsessan linna

Pian on taas aika alkaa miettiä kesälomareissuja ja ehkä jo varatakin matkaa. Tekisikö lastesi mieli matkustaa Disneylandiin, mutta matkatoimistojen tarjoamat matkavaihtoehdot eivät sovi budjettiinne? Meidän perheelle eräs matkatoimisto tarjosi lähemmäs 3000 euron matkaa pariksi päiväksi Disneylandiin ja vaikka Disneyland hieno paikka onkin, tuntui tuo hurjalta summalta pelkästä huvipuistokäynnistä! Aloimme selvitellä asiaa ja löysimmekin edullisen, n.1000 euron matkan (sis. lennot, kaksi yötä Disneylandin omassa hotellissa aamiaisineen & 3 päivän liput Disneylandiin kahdelta aikuiselta ja kolmelta lapselta, joista yksi tosin ei vielä maksanut lentokoneessa kuin n.20e). Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla me pääsimme unelmiemme matkalle pienellä budjetilla.

Ensinnäkin perehdyimme Disneylandin omiin nettisivuihin huolellisesti ja löysimmekin meille hyvin sopivan tarjouksen ja varasimme matkan itse sivujen kautta. Hotelliksemme valitsimme Santa Fen, joka oli edullisimmasta päästä, jos ei edullisin, Disneyn omista hotelleista. Mielestämme hotelli oli kuitenkin tosi hieno ja lapset varsinkin tykkäsivät Disney-aiheisista petivaatteista, Mikki Hiiri-saippuoista, tv:ssa pyörivästä Disney-kanavasta jne. huoneessa. Oikeastaan ainoa huono puoli oli valtava ruuhka aamupalalla, mutta senkin kesti, kun oli asennoitunut niin, että ihmisiä on paljon ja että sopu sijaa antaa. Ja minulle valmis aamiainen on jokatapauksessa luksusta! Disneylandin sivuilla näyttää nytkin olevan mainioita tarjouksia!! Kurkkaapa täältä: http://international.offers.disneylandparis.com/index.xhtml .

Varasimme itse myös lennot. Käytimme Blue1:a, mutta muitakin edullisia yhtiöitä lentää Pariisiin. Jos lähtöpäivän suhteen ei ole niin nokonuukaa, kannattaa kokeilla varausjärjestelmästä, minä viikonpäivinä on edullisinta lentää – meillä säästettiin satoja euroja vain viikonpäiviä fiksailemalla! Pienimmälle lapselle ei myöskään otettu lentokoneessa omaa paikkaa, vaan hän matkusti sylissä. Lentokentältä pääsimme näppärästi junalla suoraan Disneylandiin. Lentomatkoja voi kilpailuttaa myös Kilpailuttaja-palvelussa, joka löytyy täältä (mainoslinkki).

Itse huvipuisto oli tosi upea! Tietysti myös kovin kaupallinen ts. kaikenlaista Disney-krääsää oli myynnissä kovaan hintaan, mutta lapset tietysti tykkäsivät. Puistosta löytyi laitteita monenlaiseen makuun – oli hurjaa ja kesympää. Itse pidin erityisesti Peter Pan -lennosta, joka muistutti kovin Junibackenin satujunaa, josta myös pidin kovasti. Fast passeja kannattaa käyttää, koska niillä pääsee tiettyihin laitteisiin tiettyinä kellonaikoina jonon ohi – ja jonot saattavat olla tosi pitkiä! Passeja saa laitteiden lähelle sijoitetuista automaateista. Ei kannata missata myöskään Walt Disney studioita! Siellä oli tosi upeita esityksiä – aikataulut kannattaakin lukea tarkkaan ja valita itselleen mieluisimmat näytökset runsaasta tarjonnasta.

Me viihdyimme samalla reissulla Ranskassa parisen viikkoa kierrellen Ranskaa, vaikkakin Disneyland oli matkamme pääkohde. Eiffel-torniinkin päästiin – tai isoimmat lapset pääsivät isänsä kanssa – minä kärsin niin pahasta korkeanpaikankammosta, että istuskelin suosiolla pikkumiehen kanssa Eiffel-tornin juurella odottamassa. Torni on muuten yllättävän vaikuttava näky paikan päällä! 236< Pariisiin on helppo mennä Disneylandista junalla ja samaan reissuun voi tosiaan helposti yhdistää muitakin mielenkiintoisia kohteita! Meillä tehdään yleensä joka matkalla niin, että yhdistelemme ns."lastenkohteita" (huvipuistoja jne.), "aikuistenkohteisiin" (museot jne.), jolloin lapset yleensä jaksavat nämä "aikuistenkin" kohteet mukisematta, kun odotettavissa on niitä "sirkushuvejakin". Usein meidän lapset tosin viihtyvät muutenkin yllättävän hyvin museoissa – ehkä koska ovat niihin pienestä asti tottuneet.

Kaikenkaikkiaan huvipuisto ja Pariisi on mukava matkakohde, joka sijaitsee kivan lyhyen lennon päässä. Jopa mieheni, joka ei ole ollenkaan Disney-fani ja joka taipui matkaan lähinnä, koska me muut halusimme sinne mennä, viihtyi mainiosti ja kehui erityisesti erilaisia esityksiä. Puisto tuntuu houkuttelevan lapsenmielen esiin hieman paatuneemmastakin tosikosta :). Mies on jopa kysynyt, lähtisimmekö uudelleen!

Muistoja matkalta: Matkamuistoja

P.S. Hyviä vinkkejä edulliseen matkustamiseen löytyy mielestäni tästä blogista:http://www.pistepirkko.fi/

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s