Vedenalainen maailma – lapbook

saaranvedenalainenmaailmadelfiinitkäppänälapbookjatkuusealifeOlin pitkään miettinyt, mitä tekisin vanhoilla Akvaariomaailma-lehdillä ja nyt ne pääsivät hyötykäyttöön. Lehdistä leikkelimme kuvia ja tietoiskuja kaloista. Lisäksi käytimme apunamme internettiä. Tyttö myös kuvasi kotiakvaariomme kaloja ja sai mielestäni upean kuvan aikaiseksi kääpiötöyhtöahvenestamme! Valitsimme kirjan teemoiksi myös sealifen ja delfinaarion, koska olemme päässeet näissä vierailemaan Helsingissä, Saksassa ja Istanbulissa. Näin kirjasta tuli mielestäni omakohtaisempi ja sen tekeminen kiinnosti tyttöä entistä enemmän. Lomakuvien jäljelle jääneet ylimääräiset kopiot tulivat näin myöskin hyötykäyttöön ja sellaisista kuvista, joista ei ollut ylimääräisiä kopioita, printtasin kuvat. Osan kuvista muokkasin hyvin pieniksi, jotta sivulle mahtui enemmän ja ne olivat tosi kivan näköisiä sivun reunaan aseteltuina. Sottasin lasteni kasvot tänne nettiin laittamistani kuvista, koska olen tehnyt periaatepäätöksen etteivät lapseni esiinny blogissa tunnistettavina – ainoastaan tekemiensä töiden yms. kautta. Tämä on myös lasten oma toive.

Kirjassa on mm. Lehtikalan mallinen luukku, joka on leikattu Akvaariomaailma-lehdestä, vahvistettu pahvilla ja kiinnitetty kontaktimuovilla yhdestä kulmasta siten, että luukun voi avata. Luukun takaa löytyy perustietoa ko. kalasta. Kun kirjan sulkee, kala näyttää ikään kuin sukeltavan kirjan sinisten kansien sisään. Lisäksi löytyy mm. tasku, jossa on muovitettuja paperikaloja, joiden takana lukee kunkin kalan nimi. Kuvat ehkä kertovat enemmän…

Vain mielikuvitus on rajana näiden kirjojen teossa!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s