Ihana tarina äidinrakkaudesta

(kuva weheartit.com)

Olen kuullut vuosia sitten erään ihanan tarinan äidinrakkaudesta. Kaivoin sen nyt netin syövereistä, koska halusin jakaa tekstin kanssanne. Teksti löytyy englanninkielisenä täältä:
http://lang-8.com/109061/journals/369169/The-mother-story-that-made-everyone-cries .

Vapaasti suomennettuna:

”Poika kertoo: Äidilläni oli vain yksi silmä. Vihasin häntä todella paljon, koska hän oli niin oudon näköinen. Hän työskenteli kokkina samassa koulussa, jossa minä opiskelin, elättääkseen perhettämme. Yhtenä päivänä, jolloin olin koulussa, hän tuli tarkistamaan, että olin kunnossa. Häpesin todella paljon. ”Miten hän voi tehdä minulle näin?”, ajattelin. En ollut huomaavinaanikaan häntä. Katsoin vain häntä vihaisesti ja juoksin pois. Seuraavana päivänä yksi opiskelijoista tuli luokseni ja sanoi:”Oi! Äidilläsi on vain yksi silmä!” Tuona hetkenä toivoin, että voisin piiloutua maan alle. Toivoin, että äitini katoaisi elämästäni ikiajoiksi.

Päivää myöhemmin menin hänen luokseen ollen todella raivoissani hänelle. Sanoin hänelle:” Saat minut näyttämään idiootilta! Miksi et kuole?!” Hän ei vastannut. En koskaan miettinyt kahdesti, mitä sanoin hänelle enkä koskaan epäröinyt olla hänelle ilkeä, koska olin todella vihainen hänelle. En todella välittänyt hänen tunteistaaan. Halusin vain lähteä kotoa. Opiskelin todella kovasti, jotta sain opiskelupaikan Singaporesta. Lopulta pääsin sinne, opiskelin, menin naimisiin, ostin talon, sain omia lapsia ja olin todella tyytyväinen ja onnellinen elämässäni.

Yhtenä päivänä äitini tuli vierailemaan luokseni. Hän ei ollut nähnyt minua vuosiin eikä ollut edes tavannut vielä lapsenlapsiaan. Kun hän seisoi ovella, lapseni nauroivat hänelle. ”Kuinka kehtaat tulla kotiini ja pelotella lapsiani?!”, huusin hänelle, ”Lähde heti pois täältä!”. ”Olen pahoillani, minun on täytynyt saada väärä osoite”, hän vastasi hiljaa. Sitten hän katosi enkä koskaan enää kuullut hänestä.

Eräänä päivänä sain kirjeen koulustani, jossa minut kutsuttiin koulun vuosikokoukseen. Valehtelin vaimolleni ja sanoin hänelle, että menen liikematkalle. Tapaamisen jälkeen menin vanhaan kotiini, taloon, jossa vartuin, ainoastaan uteliaisuudesta. Naapurit kertoivat minulle, että äitini oli kuollut. En tosiaankaan välittänyt, en edes vuodattanut ainoatakaan kyyneltä. Sitten he antoivat minulle kirjeen äidiltäni.

Rakas poikani,
Ajattelen sinua koko ajan. Olen pahoillani, että tulin Singaporeen ja pelästytin lapsesi. Olin todella onnellinen, kun kuulin, että olet tulossa koulun vuosikokoukseen. Pelkään, etten voi tulla sinua tapaamaan, koska en pääse edes ylös sängystä. Olen pahoillani, että aiheutin sinulle häpeää koko elämäsi ajan, mutta kun olit lapsi, jouduit onnettomuuteen ja menetit yhden silmäsi ja äitinä en voinut antaa sinun kasvaa yksisilmäisenä. Joten annoin sinulle omani. Olin todella onnellinen ja ylpeä siitä, että poikani voi nähdä maailman minun omilla silmilläni.

Rakkaudella
Sinun äitisi.”

Mainokset

One thought on “Ihana tarina äidinrakkaudesta

  1. Päivitysilmoitus: Äideille ♥ | lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s